Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Frank Lampard David Villa Ivica Olić

Četrtek, 7. 6. 2012, 16.09

8 let

Angleži bodo najbolj zdesetkani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Poljskem in v Ukrajini se bo v petek začelo nogometno evropsko prvenstvo. Številne od 16 udeleženk pa predvsem zaradi poškodb ne bodo mogle računati na vse najboljše nogometaše

V tem pogledu je najbolj osiromašena Anglija, ki ji bo manjkalo osem igralcev. Skupaj pa je za zdaj nastop moralo odpovedati rekordnih 59 igralcev.

Angleški selektor Roy Hodgson je samo v zadnjih dveh tednih ostal brez štirih igralcev: Gary Cahill si je zlomil čeljust, Frank Lampard je nastop odpovedal zaradi poškodbe stegenske mišice, Gareth Barry zaradi težav s prepono, rezervni vratar John Ruddy pa si je na treningu zlomil prst. Še pred tem so "odpadli" Jack Wilshere (poškodba gležnja) in Kyle Walker (poškodba palca na nogi) ter potencialna člana izbrane vrste Chris Smalling (prepona) in Darren Bent (gleženj).

Francozi so bili zaradi zdravstvenih težav ob pet igralcev, "visi" pa še eden. Loic Remy bo izpustil EP zaradi poškodbe zadnje lože, Eric Abidal ima težave z jetri, Younes Kaboul s koleni, Yoann Gourcuff ni bil povsem pripravljen po poškodbi gležnja, Abou Diaby pa je prav tako zaradi zdravstvenih težav odpadel s seznama. Kot zadnji jo je skupil Yann M'Vila, ki si je na pripravljalni tekmi proti Srbiji poškodoval gleženj in je še pod vprašajem za nastop na Euru.

Svetovni in evropski prvaki Španci bodo brez dveh ključnih nogometašev Davida Ville in Carlesa Puyola, ob njiju bo manjkal tudi Andoni Iraola. Villa še ni okreval po zlomu noge, Puyol si je poškodoval desno koleno, Iraola pa gleženj. Ukrajina je ostala brez dveh vratarjev in branilca. Oleksander Šovkovski ima težave z ramo, Andrij Dikan si je poškodoval glavo, Oleksander Ribka pa bo EP izpustil zaradi dopinškega prekrška.

Brez prvega vratarja so tudi Danci, potem ko si je Thomas Sorensen poškodoval hrbet. Italija na EP prihaja brez napadalca Villarreala Giuseppeja Rossija, zaradi afere s prirejanjem izidov je odpadel Domenico Criscito, zaradi poškodbe pa je vprašljiv nastop Andree Barzaglija. Irci bodo pogrešali vezista Birminghama Keitha Faheyja in Jamesa McCarthyja zaradi bolezni v družini.

Ne spreglejte