Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Bešiktaš

Sreda, 15. 10. 2014, 21.20

8 let

Zmaji visoko vodili, na koncu komaj slavili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so odlično začeli novo sezono v evropskem pokalu. Na gostovanju v Carigradu so premagali Bešiktaš s 70:68.

Zmaga Ljubljančanov je povsem zaslužena, saj so bili vseh 40 minut boljši tekmec. Bešiktaš so nadigrali v vseh elementih košarkarske igre, ob koncu tekme pa so zadržali tudi zadnji nalet gostiteljev, ti so se ob koncu približali na vsega točko zaostanka.

Turki niso vodili niti enkrat. Že v začetku so zaostali in nato vse do konca lovili zaostanek. V prvem polčasu jim je strah v kosti pod obročema nagnal Mirza Begić, v nadaljevanju pa kolektivna in borbena predstava varovancev trenerja Aleša Pipana.

Čeprav so zeleno-beli na začetku drugega polčasa povedli s 15 točkami prednosti, na začetku zadnje četrtine pa celo s 55:37, se ljubitelji Uniona Olimpije niso mogli izogniti dramatični končnici.

Bešiktaš se je v 37. minuti približal na 53:59, dve minuti in pol pred koncem je bilo 56:61, minuto pozneje 61:64, po treh zgrešenih prostih metih Marka Marinovića pa je bilo devet sekund pred koncem le še 65:67. Halil Kanacević je ohranil mirno roko s črte prostih metov in sedem sekund pred koncem povedel Union Olimpijo na štiri točke prednosti, tudi to pa še ni zadostovalo za miren konec. Turki so namreč v zadnjem napadu zadeli trojko iz desetih metrov, tako da je moral Kanacević znova na kazensko črto. Prvi prosti met je zadel, drugega namerno zgrešil, zmaji pa so se lahko veselili nove pomembne zmage.

Union Olimpija je sanjsko začela novo sezono. Z izjemo spodrsljaja na slovenskem superpokalu proti Krki je v ligi Aba presenetila z zmagama proti Ciboni in Cedeviti, z uspehom v Carigradu pa je postavila odlične temelje za preboj v nadaljnje tekmovanje v evropskem pokalu.

V naslednjem krogu evropskega pokala bo Union Olimpija gostila eno od najmočnejših ekip v tem tekmovanju, ruski Himki, tekma v dvorani Stožice pa bo v sredo, 22. oktobra, pred praznimi tribunami zaradi incidenta Zorana Predina v prejšnji sezoni.

Ne spreglejte