Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2019,
21.43

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

Natisni članek

Partizan Beograd Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA

Nedelja, 29. 9. 2019, 21.43

4 leta, 6 mesecev

Superpokal lige ABA, finale

Tudi košarkarji Cedevite Olimpije morali čestitati Srbom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46
Cedevita Olimpija | Foto Urban Meglič/Sportida

Foto: Urban Meglič/Sportida

Ljubljanska Cedevita Olimpija je v finalu superpokala košarkarske lige ABA v Zagrebu s 77:99 izgubila proti beograjskemu Partizanu.

Ljubljančani so v četrtfinalu porazili FMP, v polfinalu pa črnogorsko Budućnost. Beograjčani so v polfinalu izločili slovenske prvake, Koper Primorsko.

Na večer, ko so slovenski odbojkarji v finalu evropskega prvenstva izgubili proti reprezentanci Srbije, je srbska ekipa slavje preprečila še ljubljanski košarkarski ekipi. Superpokalni zmagovalci lige ABA so košarkarji beograjskega Partizan, Cedevito Olimpijo so premagali z 99:77. 

Pri Cedeviti Olimpiji je bil na današnji finalni tekmi najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je dosegel 18 točk, Američan Ryan Boatright pa je prispeval 15 točk. Pri Partizanu je bil strelsko najbolj razpoložen Ognjen Jaramaz z 20 točkami.

Zmajem zmanjkalo energije

Slaven Rimac | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Partizan je dokazal, da je trenutno najboljša ekipa v regiji. Žal mi je, da nismo nudili boljšega odpora našim tekmecem, a nam je preprosto zmanjkalo energije. V drugi četrtini smo dobili kar 35 točk, v tej in v naslednji četrtini pa smo se preveč obremenjevali z malenkostmi, ki so na takšnih tekmah nepomembne. Toda povsem pričakovano je, da ko je človek utrujen, tudi nervoza pride na plano. V določenih trenutkih se nam je uspelo približati na osem, devet točk zaostanka, toda vsakič je imel Partizan NIS pripravljen odgovor. Nisem nezadovoljen z našimi nastopi na tem superpokalu lige ABA. Pred nami je težek teden, sezona pa se šele začenja. Dobro je, da smo zaigrali proti moštvu, ki igra na tako visoki ravni, kot to počnejo Beograjčani," je finalno tekmo in turnir ocenil Slaven Rimac, glavni trener Cedevite Olimpija.

"V petek smo na četrtfinalni tekmi z FMP-jem potrošili preveč energije, v soboto pa nas je nato že čakal obračun z Budućnostjo VOLI. Na tretji tekmi v tretjem delu turnirja je nad nas prišel Partizan NIS, zelo dobra ekipa s košarkarji, ki igrajo čvrsto košarko. Nam je zmanjkalo moči. Na trenutke smo pokazali dobro igro, videli pa smo tudi, kaj vse moramo v prihodnosti še popraviti. Moramo se zapreti nazaj v dvorano in se dobro pripraviti na sredin obračun z Darušafako v Stožicah," je po tekmi povedal Edo Murić, ki je dosegel 10 točk in 5 skokov.

Preberite še:

Cedevita Olimpija Ulm
Sportal Olimpija s stotico v finale, konec zmagovitega niza Primorcev
Jurica Golemac
Sportal Slovenska kluba v polfinalu: Primorci porazili Crveno zvezdo, Ljubljančani preskočili FMP
Ne spreglejte