Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
2. 8. 2014,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Zdovc Zoran Dragić

Sobota, 2. 8. 2014, 13.44

8 let

Zdovc se je spraševal, kje so osebne napake

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V deželi vzhajajočega sonca so slovenski košarkarji dosegli drugo zaporedno zmago in se uvrstili v finale Stankovićevega pokala. Selektor Jure Zdovc zadovoljen s prvimi petnajstimi minutami.

Začetek srečanja proti gostiteljici Kitajski je spominjal na začetek tekme proti Angoli, ko je Slovenija hitro prišla do visokega vodstva in ga zadržala celotno srečanje. Kitajcev Slovencem ni uspelo zlomiti tako hitro. "Vem, da od igralcev zahtevam veliko. Tekma, na kateri smo napravili veliko neumnosti, je bila zelo nervozna. Ne bi si smeli dovoliti mrtvega hoda ob koncu druge in na začetku tretje četrtine. Je pa dejstvo, da je vsekakor boljše, da se nam je to pripetilo zdaj kot pozneje na svetovnem prvenstvu. Z minuto odmora in nekaj menjavami nam je kitajski nalet nazadnje le uspelo ustaviti," je po zmagi dejal Jure Zdovc.

Večji del prvega polčasa je slovenska igra dobro delovala, prednost pa se je gibala okoli dvomestne razlike. "Prvih 15 minut tekme smo sicer odigrali precej vrhunsko. Škoda le, da tega nismo kronali z uspešnimi meti z odprtih položajev, saj bi v tem primeru prednost hitro poskočila na 20 točk. Te meje nam ni uspelo prebiti in povsem normalno je, da so Kitajci nato ujeli ritem, na katerega se igralci in trenerji nismo pravočasno odzvali," je slovenski selektor priznal, da je parado trojk v drugi četrtini (Kitajci so zadeli kar štiri poskuse za tri točke) prepozno zaustavil z minuto odmora.

Klobučar je zelo obremenjen

V prvem polčasu je bilo Zdovcu jasno, kje so razlogi za manjšo prednost, večja neznanka pa je bil zanj slab začetek drugih dvajsetih minut. "Drugi polčas smo znova začeli presenetljivo slabo, medlo. Ni mi jasno, zakaj, saj nihče izmed naših košarkarjev ni bil obremenjen z osebnimi napakami," se je čudil Zdovc.

Tretja tekma v prav toliko dneh je očitno pustila posledica, pa tudi primanjkljaj na položaju organizatorja. "Res je, da so igralci utrujeni, in ni preprosto opraviti tako dolgega potovanje ter nato v treh dneh igrati tri tekme. Velika obremenitev je sploh na Jaki Klobučarju, ki je trenutno edini organizator z nekaj izkušnjami v naši reprezentanci. Tokrat moram pohvaliti Alekseja Nikolića, ki je izvrstno odigral tistih nekaj minut. Do te faze Stankovićevega pokala smo svoje cilje izpolnili, saj smo se uvrstili v finale," je pred prostim dnem dejal slovenski strokovnjak.

Ne spreglejte