Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
12.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Ožbolt Nikola Vujčić

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 12.10

5 let, 7 mesecev

"Vsi so pričakovali čudež, ampak ne gre tako preprosto"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Sašem Ožboltom, (nekdanjim?) slovenskim reprezentantom, je posrečena prva tekma po vrnitvi v matični drugoligaški Portorož. Polna dvorana ga je navdušila, on pa gledalce.

"Da, gotovo sem zadovoljen. Vsi so pričakovali zmago in od mene čudeže, ampak ne gre tako preprosto. Navsezadnje so vsi osredotočeni name. Moji soigralci so se odzvali super, zadeli smo 14 trojk, sploh v prvem polčasu smo igrali odlično v obrambi, in to nam je prineslo zmago," je bil po vrnitivi v klub, kjer se je naučil košarkarske abecede, zadovoljen Sašo Ožbolt.

Domov se je "Oži" vrnil po 12 letih, njegovo temeljno prizadevanje pa bo pomoč mladi drugoligaški ekipi, ki je po štirih krogih še brez poraza. Lep zgled pa mu je eden najboljših evroligaških centrov vseh časov. "Pomagati bom poskušal kot neki mentor. Poskusil se bom obnašati podobno kot Nikola Vujčić v Splitu, ki me je s svojo pomočjo mlajšim res navdušil, še posebej v lanski sezoni. Ti fantje so ob njem res napredovali. On mi je v tej smeri vzornik." Odličnemu začetku sezone navkljub v klubu ni pritiskov glede uvrstitve v prvo ligo. "O tem sploh ne smemo razmišljati. Fantje so mladi, ne vemo, kako se bodo odzvali. Starejši si gotovo želimo tega. Uprava ne dela nobenih pritiskov. Moj osebni cilj je, da bi se tja uvrstili. Ne bo pa nam lahko," pravi Primorec, ki ga je navdušila polna dvorana.

Nekdanji član Triglava, Slovana, Olimpije in nazadnje Zagreba je imel v karieri ogromno preglavic s poškodbami in plačilno nedisciplino. In jih ima še zdaj. "V Zagrebu sem bil na sestanku, dogovorili smo se za neke roke za izplačilo. Slišal sem, da so bili do drugih vedno korektni oziroma so izplačali. Pri Olimpiji pa stara zgodba. Dolgujejo mi sicer zelo malo, ampak jaz sem tiho, nič se ni spremenilo, ni pa moja navada, da 'težim'," je s kislim nasmeškom razložil Sašo, ki s selektorjem Božidarjem Maljkovićem ni imel stika. "Ni realno, da bi nastopil na evropskem prvenstvu," ostaja stvaren Ožbolt, ki bo z enim očesom spremljal tudi morebitne možnosti za odhod v tujino.

Ne spreglejte