Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Matevž Zupančič

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 12.20

8 let

"Težava je bila na parketu"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razočaranje v taboru košarkarske Union Olimpije je veliko, potem ko jih je nepričakovano gladko odpravil Helios Suns.

Pred začetkom četrtfinalnega dvoboja med Union Olimpijo in Heliosom so imeli vlogo favorita Ljubljančani, ki so ligo za prvaka končali na drugem mestu, Helios pa se je v končnico uvrstil kot prvouvrščena ekipa lige za obstanek.

A so zeleno-beli naleteli na domžalski zid in razočarali privržence, ki tudi v šestem zaporednem poskusu ne bodo dočakali naslova državnih prvakov. Helios je na koncu s kar 2:0 odpihnil Olimpijo.

"Naš cilj je bil prvo mesto. Ne bi delal razlike, ali smo izpadli v četrtfinalu ali pozneje. Ni nam uspelo. Žal se je po dobri evropski sezoni in po eni od boljših sezon v ligi ABA zgodil ta padec v državnem prvenstvu – koncentracije, kakovosti, energije … To je neuspeh. Zadevo moramo prespati in povleči poteze. Pogodbe se večjemu delu ekipe iztečejo, prav tako strokovnemu štabu. Videti moramo, kako naprej," je po porazu s Heliosom povedal direktor Olimpije Matevž Zupančič.

Po njegovem mnenju so bili fantje v ekipi med seboj povezani, težava pa je nastopila takrat, ko so stopili na parket: "Kemija je bila po mojem solidna tudi zunaj igrišča. Težava je bila na igrišču, kjer se niso začutili oziroma niso znali narediti, kar sta jima nalagala oba letošnja trenerja. Rezultat je slab. Naleteli smo na razpoloženi Helios, ki je zasluženo napredoval."

Za Olimpijo je bil poraz proti Heliosu v četrtfinalu najslabša uvrstitev v državnem prvenstvu. Debakel pa ji bo tudi nekoliko otežil delo pri pridobivanju sponzorjev, ki želijo uspešno zgodbo. Čeprav Zupančič verjame, da bodo glavni pokrovitelji, ki klubu stojijo ob strani, še naprej pomagali.

"Ravno se pogovarjamo s pokrovitelji. Končujemo obdobje, ki je bilo poslovno zelo uspešno. Pokrovitelji, ki so v to sanacijo veliko vložili, zagotovo ne bodo odnehali. Lahko smo optimisti, prezgodaj pa je, da bi karkoli komentiral. Naprej bomo šli s čim bolj slovensko in mlado ekipo. Vemo, da smo pri mladih naredili dober posel in potisnili nekaj igralcev tako daleč, da se bodo lahko preizkusili v članski ekipi. Koliko bo sredstev za okrepitve in kakšne bodo ambicije v prihodnji sezoni, pa je še prezgodaj reči. Imamo še kakšen mesec dni časa, da bomo znova določili cilje.

Najprej je treba sestaviti zgodbo financiranja, vzporedno pa postaviti mlado slovensko jedro, na katero bomo glede na razpoložljiva sredstva priključili vse druge elemente," je še povedal Zupančič.

Ne spreglejte