Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
15.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Željko Obradović Miloš Teodosić

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 15.23

6 let, 7 mesecev

Teodosić odgovoril nejevernim: Tudi Teo lahko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Moskovski CSKA je v nedeljo še sedmič v zgodovini osvojil elitno evroligo, zelo pomembno vlogo v finalu proti Fenerbahčeju je imel srbski organizator igre Miloš Teodosić.

CSKA je imel finalno tekmo že dobljeno, potem ko je ob polčasu vodil za 20 točk in vstopil v zadnjo četrtino z naskokom 16 točk (69:53), a so si košarkarji ruskega moštva otežili položaj ter dovolili Fenerbahčeju, da je celo izsilil podaljšek.

 

V dodatnih petih minutah igre pa so nato stvari spet na svoje mesto postavili košarkarji CSKA, pri katerih sta bila za igro razpoložena Miloš Teodosić in MVP Nando De Colo. Zadnji je k zmagi prispeval 22 točk, srbski igralec pa tri manj, oba pa sta se premierno razveselila prvega naslova v evroligi, medtem ko ga je CSKA osvojil že sedemkrat.

 

"Vsi, ki so mislili, da Teo ne more osvojiti evrolige, imajo zdaj dokaz. Tudi meni se jo je posrečilo osvojiti. Iskreno povedano, nisem vedel, da je to tako lep občutek. Potrudil se bom, da bo še več lovorik," je bil vesel Teodosić.

 

Obradović: Rad bi čestital CSKA za njihov sedmi naslov in mojemu mlajšemu bratu

 

Željko Obradović je ponosen na svoje igralce, čeprav so izgubili finale. | Foto: Željko Obradović je ponosen na svoje igralce, čeprav so izgubili finale.

 

Zavedal se je, da so nespametno izgubili tako velik naskok: "Lahko bi bilo lažje, vendar je tako slajše. Izgubili smo prednost 20 točk, v podaljšku pa pokazali srce in zrelost. Fenerbahče je v drugem polčasu odigral izvrstno v obrambi, tudi sodniki so jim dovolili takšen način igranja. Vendar mene in Nanda De Cola pokrivajo tako že vso sezono."

 

Njegov rojak Željko Obradović, ki je kot trener osemkrat osvojil evroligo, je tokrat ostal praznih rok: "Rad bi čestital CSKA za njihov sedmi naslov in mojemu mlajšemu bratu (Dimitris Itoudis, trener CSKA, op. p.) za njegov prvi naslov. V njegovem strokovnem štabu sta prav tako dva moža, ki sta bila v preteklosti že z menoj. Zato posebne čestitke za njih. Tekma je imela dva dela. CSKA je prevladoval v prvem polčasu, v katerem smo bili povsem brez koncentracije. To je znal CSKA izkoristiti. S fanti sem se med polčasom pogovarjal o karakterju, ki so ga kazali med sezono. V tem trenutku sem zelo ponosen. Imeli smo super sezono in zaslužili smo si naslov evrolige. Zelo blizu smo mu bili. Mislim, da smo si v rednem delu zaslužili zmago. Zahvala gre navijačem. Upam, da bodo ostali z nami in se bomo naslednji teden vrnili ter šli po lovoriko. Izkušnja nam mora v prihodnje koristiti."

Ne spreglejte