Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2011,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Amare Stoudemire Dwyane Wade Kobe Bryant

Nedelja, 10. 7. 2011, 14.16

8 let

Stoudemire v Sloveniji, v Evropo še Bryant in Wade?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Deronu Williamsu, ki se je v primeru "lockouta" dogovoril za igranje pri Bešiktašu, se s selitvijo v Evropo spogledujejo še Amare Stoudemire, Dwyane Wade in Kobe Bryant.

Pri Bešiktašu so že potrdili prihoda Derona Williamsa, če do začetka nove NBA sezone ne bo sklenjena nova kolektivna pogodba, za še bolj odmevno novico pa naj bi poskrbeli Maccabi, Dwyane Wade in Kobe Bryant. Izraelski klub, ki bo v prihodnji sezoni igral tudi v ligi NLB, si prizadeva v svoje vrste zvabiti zvezdnika New York Knicks, Amareja Stoudemireja. Tudi ameriški center je na svojem Twitterju omenil to možnost. "Naj grem v Izrael in igram za Maccabi Tel Aviv v času 'lockouta'?" V primeru, da se onstran Atlantika ne bodo pravočasno dogovorili o prenehanju prekinitev vseh dejavnosti v ligi NBA, se po neki teoriji zna zgoditi, da bo Stoudemire, ki je bil nekaj časa tudi soigralec Gorana Dragiča, 1. oktobra celo z Maccabijem celo gostoval v Novem mestu pri Krki.

Naslednja, ki lahko pride navduševat evropske ljubitelje košarke, sta še Bryant in Wade. Član LA Lakers je prav tako v igri za odhod k Bešiktašu. "Če bo možnost, se bomo pogovorili tudi s Kobejem Bryantom. Če želi igrati v Evropi z Deronom in še s kakšnim košarkarjem iz NBA, se lahko pogovori z nami," je za ameriške časnike dejal trener Bešiktaša Ergin Ataman. Naslednji, ki se javno spogleduje z igranjem na stari celini je še košarkar Miami Heat, Dwyane Wade. "V zadnjih letih je bilo veliko govora o morebitnem 'lockoutu', zato so igralci razmišljali o svoji prihodnosti. Verjamem, da je Deron Williams precej časa planiral morebitno igranje v Evropi. Če do tega pride, sem tudi sam pripravljen igrati v Evropi. Vendar ne zaradi denarja, temveč zaradi ohranjanja forme. Vsi košarkarji si želijo igrati na najvišjem nivoju in če to v NBA nekaj časa ne bo možno, bodo preučili druge možnosti," je povedal Wade.

Med drugim naj bi sindikat igralcev že pripravljal sodno zahtevo, s katero želi košarkarjem omogočiti igranje v tujini. Vendarle pa ne gre pričakovati naval ameriških zvezd v Evropo, saj bi v primeru poškodb po prekinitvi 'lockouta' lahko ostali celo brez plačila pri svojih klubih. Zato se nekateri utegnejo dogovoriti za igranje v kakšnem ne preveč zahtevnem evropskem ali kakšnem drugem tekmovanju. Nekaj govoric je bilo, da bo Bryant z nekaterimi košarkarji na Kitajskem ustanovil nekakšen turnir. Vendar vse skupaj so za zdaj zgolj govorice in namigovanja. Več bo znanega čez približno dva tedna, ko se bo sindikat igralcev spet sestal z lastniki klubov.

Ne spreglejte