Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
3. 6. 2015,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Lisac

Sreda, 3. 6. 2015, 19.47

8 let

Srbi ostro proti Romanu Liscu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iz Srbije prihajajo javni pozivi k preoblikovanju regionalne lige ABA po priporočilih Mednarodne košarkarske zveze.

Regionalna liga ABA, razpeta med dosedanjim ustrojem ter vodstvom na eni strani ter zahtevami Mednarodne košarkarske zveze, ki je tekmovanju odrekla priznanje in se zavzela za drugačno strukturo, na drugi, še naprej dviguje prah na območju nekdanje Jugoslavije.

Predstavniki Košarkarske zveze Srbije in vodilnih štirih klubov (Partizan, Crvena zvezda, Metalac in Mega Leks) so po sredinem sestanku v sporočilu za javnost pozvali k preoblikovanju regionalne lige ABA v skladu z zahtevami Mednarodne košarkarske zveze (Fibe) in standardi evrolige kot najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Ob tem so dodali, da je skupni interes podpisnikov tudi nemoteno udejstvovanje srbskih reprezentanc, kar velja razumeti kot odgovor na nedavno stališče Fibe, ki je nacionalnim zvezam s področja nekdanje Jugoslavije zagrozila z reprezentančnimi sankcijami.

"Bahati Roman Lisac"

Če so Srbi v dialogu do Fibe bolj spravljivi, pa so večjo ostrino pokazali v komunikaciji z direktorjem lige ABA Romanom Liscem. Predsednik srbske košarkarske zveze Dragan Đilas mu je namreč v javnem pismu očital bahavost in nerazumevanje položaja, saj je zavrnil poziv k beograjskemu srečanju, na katerem bi prisostvovalo tudi vodstvo evrolige.

Nadalje mu očita neodzivnost ob zahtevah mednarodne zveze. "Zahteve Fibe, da dostavite vse informacije, ki so jih prispevale preostale lige, ste preprosto preslišali. Osebno vas razumem. Če bi namreč posredovali te podatke, bi postalo razvidno, koliko vi in preostali solastniki zaslužite s to ligo, kar pa vam prav gotovo ne ustreza," je zapisal Đilas.

Lisac: Ne bom se spuščal na to raven

"Žal v Srbiji vsak dopis ali pa osnutek predloga, ki je še predmet pogovorov, pristane v medijih. To ne moti le mene, temveč številne predstavnike klubov. Treba se je pogovarjati in iskati rešitve, a ne na takšen način. Predvsem pa se ne bi rad spuščal na to raven in prek medijev komuniciral s komerkoli," na očitke ne želi odgovarjati Lisac, ki upa, da se bo prah okrog regionalnega tekmovanja kmalu polegel. "Položaj bi bil rešen, če bi nacionalne zveze, med njimi tudi slovenska, preprosto priznale ligo ABA. Verjemite mi, da se pri Fibi nimajo resnega namena ukvarjati z organizacijo tekmovanja v določeni regiji," je še dodal alfa in omega lige ABA.

Ne spreglejte