Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2022,
21.16

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Aleksej Nikolić Žan Mark Šiško Luka Dončić Luka Dončić KZS Aleksander Sekulić kvalifikacije za SP 2023 Slovenska košarkarska reprezentanca

Ponedeljek, 20. 6. 2022, 21.16

1 leto, 10 mesecev

slovenski košarkarji priprave nadaljujejo v trstu

Slovenija z Goranom Dragićem v Trstu, odštevanje do prihoda Dončića se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
slovenska košarkarska reprezentanca | Slovenci bodo priprave nadaljevali v Trstu, kjer jih v soboto čaka tekma z Italijo. | Foto KZS

Slovenci bodo priprave nadaljevali v Trstu, kjer jih v soboto čaka tekma z Italijo.

Foto: KZS

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je po ponedeljkovem treningu v Stožicah odpravila v Trst, kjer bo nadaljevala s pripravami na tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Žan Mark Šiško se bo treningom priključil v prihodnjih dneh, Luka Dončić pa z ekipnimi treningi lahko začne 27. junija. Z reprezentanco je tudi Goran Dragić, ki v ligi NBA nima kluba, zato lahko za razliko od Dončića nemoteno trenira. 

Marko Milić
Sportal Naravnost iz Italije na lov za novo pravljico z Dončićem in Dragićem

Slovenci se bodo 30. junija pomerili s Hrvaško in za konec prvega dela kvalifikacij 3. julija še s Švedsko. Še prej jih v soboto čaka generalka proti italijanski izbrani vrsti. Generalka obeh reprezentanc pred kvalifikacijskima obračunoma bo na dan državnosti v soboto, 25. junija, ob 20.30 v tržaški Allianz Dome Areni.

Dragić že v polnem pogonu, selektor še čaka na Šiška in Dončića

Selektor Aleksander Sekulić je s prizadevnostjo svojih varovancev zelo zadovoljen. Zaenkrat na treningih pogreša še Žana Marka Šiška in Luko Dončića. Šiško je šele v nedeljo sklenil klubsko sezono z Bayernom, svojim soigralcem se bo priključil v naslednjih dneh, o točnem datumu se mora s selektorjem še dogovoriti. Dončić z ekipnimi treningi lahko začne 27. junija, Goran Dragić, ki v ligi NBA nima kluba, pa lahko za razliko od Dončića nemoteno trenira.

Vmes si je sicer vzel nekaj dni odmora, v ponedeljek pa je v Novem mestu svečano odprl prenovljeno košarkarsko igrišče pred šolskim centrom, ki ga je financirala njegova fundacija. Prvo igrišče je Goran Dragić prenovil 2019 v ljubljanskem Tivoliju, v kratkem pa bo končano tudi igrišče v Laškem.

V Trstu so za zdaj zbrani Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey.

Sekulić: Verjamem, da nam bo sprememba okolja dobro dela

''V uvodnih dneh priprav smo s trenerskim štabom na treningih videli, kar je najpomembneje. Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij. Verjamem, da so maksimalno pripravljeni na tekmo s Hrvaško. Spremljamo, kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla. Nekaj o njih tako že vemo. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja. Morali bomo predvidevati neke stvari, določene pa že lahko pričakujemo. V tem tednu s pripravami nadaljujemo v Trstu. Verjamem, da nam bo sprememba okolja dobro dela in da se bo ekipa še bolj povezala," pravi Sekulić. 

"Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij. Verjamem, da smo maksimalno pripravljeni na tekmo s Hrvaško. Spremljamo, kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla. Nekaj o njih tako že vemo. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij. Verjamem, da smo maksimalno pripravljeni na tekmo s Hrvaško. Spremljamo, kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla. Nekaj o njih tako že vemo. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja." Foto: Grega Valančič/Sportida

trening košarkarska reprezentanca
Sportal Dragića ne bo silil, ima pa že dobro novico za eurobasket #video

Nikolić: Kemija je odlična

''Mislim, da smo vsi zelo zadovoljni, da smo znova skupaj. Naredili smo že nekaj dobrih treningov, kemija v reprezentanci pa je tako kot vedno odlična. Na treningih smo osredotočeni predvsem na našo igro. Nekaj smo že delali na uigravanju in s tem nimamo težav. Pred nami je teden dni v Trstu, kjer bomo pilili detajle. Vsi se dobro zavedamo, kako pomembni tekmi nas čakata v kvalifikacijah in to je opazno na vsakem koraku," je ob tem dodal Aleksej Nikolić.

"Vsi se dobro zavedamo, kako pomembni tekmi nas čakata v kvalifikacijah in to je opazno na vsakem koraku." | Foto: Vid Ponikvar "Vsi se dobro zavedamo, kako pomembni tekmi nas čakata v kvalifikacijah in to je opazno na vsakem koraku." Foto: Vid Ponikvar

Slovenci se bodo 30. junija ob 20.15 v Ljubljani pomerili s Hrvaško, nato pa 3. julija za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri gostovali še v Stockholmu. Vstopnice za košarkarski spektakel v Stožicah so razprodane. 

trening košarkarska reprezentanca
Sportal "Prepričevanje Gorana Dragića za evropsko prvenstvo se je že začelo!" #video

Hud boj za prva tri mesta

Slovenski reprezentanti so po novembrskih zmagah nad Hrvaško in Švedsko februarja doživeli dva poraza proti finski izbrani vrsti. Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze.

Finska : Slovenija, slovenska košarkarska reprezentanca, Zoran Dragić | Foto: FIBA Foto: FIBA

Vse štiri ekipe bodo tako bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. Ta bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023.

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

Luka Dončić Boban Marjanović
Sportal Slovo Luke Dončića od velikega prijatelja?
Sportal Prvi trening brez Dončića, Gorana Dragića in Čančarja. Kdaj pridejo? #video

 

 

Ne spreglejte