Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2013,
23.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket Simon Petrov četrtfinale

Sobota, 14. 9. 2013, 23.45

8 let

Simon Petrov: Lahko ponovimo takšno igro, želimo medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po izjemni zmagi slovenskih košarkarjev proti Grkom (65:73), s katero so potrdili uvrstitev v četrtfinale, je bil navdušen Simon Petrov. Pravi, da je Slovenija pokazala vrhunsko igro, vredno medalje.

Junaki so si prednost proti Grčiji zagotovili že na začetku tekme in na ta način pokazali namene na tem obračunu. "Začetek tekme je bil ključnega pomena ob tej zmagi. Grki niso razvili svoje igre, mi pa smo jo nadgradili. Enostavno niso imeli odgovora na našo igro. Pokazali smo vrhunsko predstavo, tovrstna hitra igra pa Grkom ne ustreza. Izjemno sta začela brata Dragić, potem pa so tudi ostali dodali svoj delež. Grki so se približali, vendar to je bila suverena zmaga," je povedal Simon Petrov in dodal: "Mislim, da lahko ponovimo takšno igro. Zakaj pa ne. Igralci so v formi, ozračje je fantastično in to je dodaten razlog, da se lahko poseže visoko." Kam? "Najbrž tja, kamor si vsi želimo. Se pravi boj za medalje," je dejal nekdanji reprezentant, ki je za Slovenijo igral na EP leta 2003.

Vendar ni le zmaga tisto, kar so slovenski košarkarji pridobili na tej tekmi. "Vsaka taka zmaga ti lahko daje dodatno samozavest. Vendar že prej smo se naučili, da ne smemo biti preveč sproščeni na naslednjih tekmah," pravi nekdanji organizator igre Krke.

Kaj pa morebitne pripombe? "Nimam pripomb. Najbolj pomembno je, da se borijo in pustijo srce na igrišču," je dejal mož, ki je igral tudi za grška kluba, AEL Limassol in Olympiakos Patras.

Na naslednjih tekmah bodo Slovenci skušali zadržati ta nivo igre. Najprej bodo skušali premagati Fince in si pripraviti čim boljše izhodišče pred izločilnimi boji. "Treba bo pokazati, da taka igra ni bila naključje , treba pa je tudi ohraniti zbranost," je dejal trener Slovana, ki se ne na to, kdo bo slovenski tekmec v četrtfinalu "Ne bi razmišljal o tekmecih, če obdržimo ta nivo, potem smo težko premagljivi," je dejal Petrov.

Ne spreglejte