Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 10. 2015,
13.07

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Lapornik Union Olimpija Trento debi

Četrtek, 15. 10. 2015, 13.07

4 leta, 10 mesecev

Sanjsko je začel v mednarodnem merilu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na mednarodno evropsko košarkarsko sceno je v sredo v Stožicah stopil tudi Miha Lapornik, ki je premierno okusil slast igranja v EuroCupu in takoj pokazal svoj strelski potencial.

Za Miho Lapornika je Union Olimpija drugi klub v karieri. Pred tem je bil pet let pri Zlatorogu iz Laškega, letos pa je sledila selitev v Ljubljano, kjer mu trener Gašper Potočnik namenja lepo priložnost za dokazovanje in napredovanje.

V sredo je doživel krst v mednarodnem klubskem tekmovanju. Tekma s Trentom v EuroCupu je bila zanj premierna. Skupaj s soigralci se je na koncu le veselil zmage (98:97), a so imeli Italijani napad za končni uspeh. Kot pravi 21-letni Lapornik, nervoze ni čutil: "Skušal sem ostati čim bolj miren. Vedel sem, da bomo zadnji napad ubranili. Proti Sutjeski nam to ni uspelo, zdaj nam je in smo lahko zelo veseli."

"V drugem polčasu smo vzpostavili ritem, na koncu pa nam je padla koncentracija. K sreči je zmaga ostala doma."

Nato se je dotaknil tekme, ki jo je Olimpija slabše začela in se v drugem polčasu pravi čas dvignila: "Začeli smo drugače, kot smo se dogovorili. Rekli smo, da jih bomo napadli kot oni nas, torej z majhnimi prekrški. Gostom smo dovolili, da so se z lahkimi protinapadi razigrali in potem je bilo proti njim težko igrati. V drugem polčasu smo vzpostavili ritem, na koncu pa nam je padla koncentracija in tekmo bi lahko celo izgubili. Na srečo je zmaga ostala doma."

Na debiju v Evropi je pokazal odlično predstavo. V ključnih trenutkih je dosegel dve trojki (skupaj jih je dosegel kar štiri), pohvalil pa se je lahko s 16 točkami ter tremi podajami. Za izkušenima Zackom Wrightom (18 točk) in Savo Lešićem (17) je bil tretji najbolj strelsko razpoloženi košarkar v zeleno-beli opravi.

"Na tekmo sem se pripravljal tako kot na druge. Priložnost sem dobro izkoristil. Nisem opazil bistvene razlike med igranjem v ligi ABA in EuroCupu. Morda je bila le ta, da je imel Trento fizično močnejše košarkarje," je še za konec dejal branilec Olimpije.

Ne spreglejte