Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
11. 1. 2015,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Partizan Aleš Pipan Duško Vujošević

Nedelja, 11. 1. 2015, 14.55

8 let

"S takim pristopom se nam nikogar ni treba bati"

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija se je na težkem gostovanju pri Partizanu odlično bojevala in še dve minuti do konca vodila, vendar nato popustila in izgubila. Aleš Pipan vseeno videl pozitivne stvari.

Ljubljanski košarkarji so bili v tem tednu v tretji tekmi še drugič v igri za zmago vse do zadnjih minut, a vseeno teden sklenili brez zmage. Partizan je slavil četrtič zapored in pobegnil Olimpiji v boju za četrto mesto, ki še pelje v končnico.

Zmaji in Beograjčani so bili večino tekme povsem izenačeni, nobeni od ekip pa si ni uspelo priigrati večje prednosti. Dve minuti pred koncem je Olimpija še vodila s 68:67, nato pa po tehnični napaki kapetana Dina Murića prvič zaostajala za nekoliko večjo razliko, ki je v zadnji minuto niso mogli ujeti.

"Videli smo dobro tekmo, izenačeno do zadnjih minut. Na nas ostaja, da se bojujemo še naprej z istim tempom in da popravimo nekatere stvari. S takim pristopom se nam nikogar ni treba bati," je bil po tekmi vseeno zadovoljen trener Olimpije Aleš Pipan.

Njegovi varovanci so prikazali povsem drug obraz kot proti Brose Basketsu v sredo v prvem krogu drugega dela Eurocupa. Izgubili so le osem žog, zadeli kar deset trojk in bili do zaključka tekme v vročem vzdušju dvorane Pionir (po uradnih podatkih lige se je zbralo sedem tisoč gledalcev) v igri za zmago proti Partizanu, ki je na zadnjih tekmah vse boljši in je zmagal že štirikrat zapored. Ob tem pa se je prvič po dolgi vrnitvi v tekmovalni ritem vrnil tudi Sasu Salin, ki je dosegel devet točk.

"Igralci so bili odlični, ko je bilo to najbolj potrebno"

Trener Beograjčanov Duško Vujošević je po slabem začetku sezone s svojim moštvom znova pri vrhu. V zadnjih dveh tekmah so premagali dva velika konkurenta za končnico. Pred Olimpijo je padla še zagrebška Cedevita, ki zaseda tretje mesto.

"Olimpija je odigrala zelo dobro in agresivno. Odlično so metali za tri točke in tako odpirali prostor pod košem. Mi smo morali zato delati neke rizične menjave in vse skupaj je pripeljalo do tega, da smo odigrali slabše kot proti Cedeviti. Vseeno so igralci najbolje odigrali, ko je bilo to pomembno, Mačvna je potegnil ekipo, ko se je tekma lomila," je po tekmi in novi zmagi dejal Vujošević, ki se veseli, da se počasi v moštvo vrača tudi Edo Murić, ki je izpustil zadnjih sedem tekem Partizana.

"Ni še vse izgubljeno za Partizan," je še pristavil dolgoletni trener črno-belih, ki ima ob Muriću še nekaj igralcev s težavami s poškodbami. Saša Pavlović se je lažje poškodoval že na tekmi proti Cedeviti in proti zmajem odigral le 12 minut, povsem nared pa še vedno ni niti Milenko Tepić.

Ne spreglejte