Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
21. 7. 2012,
11.00

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Luka Rupnik Klemen Prepelič

Sobota, 21. 7. 2012, 11.00

8 let, 6 mesecev

Rupnik: Mogoče bi bilo v Domžalah drugače

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Selitev v Stožice je Slovencem prinesla prvi poraz. Francozi so bili boljši, predvsem v drugem polčasu, ko je Slovenija zmogla le 22 točk in jih prejela 49. Po tekmi je bilo razočaranje ogromno.

Že v prvem polčasu je v oči bodel podatek o skokih, saj so jih imeli Francozi devet več. V drugem delu, ko jim je še stekel met, so se naši košarkarji popolnoma zgubili. "Ko izgubiš za dvajset točk, je več dejavnikov, zaradi katerih je prišlo do tega. Razočaranje je zelo veliko. Žal mi je tudi zaradi gledalcev, ki so nas prišli spodbujat," je poklapan pred novinarje stopil prvi "dirigent" slovenske reprezentance Luka Rupnik. V drugem polčasu je bolje začel igrati tudi najboljši posameznik Francozov, Leo Westermann, ki je dal 19 točk (skupno 21) in podelil še šest podaj. "Z nekaj srečnimi meti na začetku drugega polčasa se je razigral, kar je Francozom dalo širino in večjo mirnost," je o "prvi violini" Francije dodal Rupnik. Slovenija ni bila slabša le v skoku, predvsem je bila težava v 19-odstotnem metu za tri točke, sploh če dodamo, da so Francozi pod košem podelili nekaj blokad in nas prepodili iz rakete. "Z blokadami pod košem so nas prisilili v mete od daleč, ki pa tokrat niso bili uspešni … Mogoče bi bilo v Domžalah drugače," je izgovor v menjavi dvorane iskal Rupnik.

Francozi preprosto boljši

Westermann je pokazal, zakaj si ga je Duško Vujošević zaželel v Partizanu. Po slabem prvem polčasu, ko je dosegel le 2 točki (ob metu 1/10), so mu soigralci in selektor še vedno zaupali, sam pa je potrdil, da gre za enega največjih talentov te generacije v Evropi. Ob njem sta v drugem polčasu slovenski koš polnila še Axel Touopane (19 točk) in Rudy Gobert, ki je končal pri dvojnem dvojčku (16 točk in 12 skokov)."Prvi polčas ni bil slab, vendar se nikakor nismo mogli odlepiti. Francoska ekipa je bila izjemno pripravljena. Pustili smo, da se je razigral Westermann, ki lahko za sabo potegne vseh enajst igralcev in on je bil ključen za preobrat," je objokan po tekmi razlagal Klemen Prepelič. "Vsi meti od daleč so bili praktično preko roke, kar je tudi moja krivda in prevzemam odgovornost nase. Nisem se razigral, da bi lahko potegnil ostale soigralce za sabo," je kapetansko prevzel odgovornost. "Očitno se slovenskim reprezentancam ni usojeno boriti za medalje in je kot zakleta ta tekma," se je Prepelič spomnil težav s četrtfinalnimi tekmami Slovenije. Na evropskem prvenstvu leta 2003 je bil usoden Izrael, dve leti pozneje Nemčija, leta 2007 pa Grčija, ko je Slovenija še pred zadnjimi desetimi minutami vodila za 11 točk. Mladi košarkarji so se iz tega lahko samo kaj naučili za prihodnja prvenstva, ki jih bo še mnogo.

Ne spreglejte