Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
4. 12. 2014,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matic Rebec Helios Suns

Četrtek, 4. 12. 2014, 18.01

8 let

Rebčeva poškodba pred epilogom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi up Helios Sunsov Matic Rebec je zaradi težav s kolenom izpustil zadnji dve tekmi Domžalčanov. Rezultati dodatnih preiskav bodo znani jutri, ko bo tudi jasno, kako dolgo bo 19-letnik odsoten.

Rebec je bil v letošnji sezoni prvo ime mladih Domžalčanov. S 17 točkami je njihov prvi strelec, z nekaj več kot štirimi podajami pa tudi prvi podajalec. Zadnji dve tekmi je 182 centimetrov visoki organizator igre izpustil zaradi težav s kolenom.

"Točni odgovor bomo dobili jutri (v petek, op. p.). Nekaj časa bo zagotovo manjkal. Ali je to do konca sezone ali kakšen mesec, pa bo jasno jutri, ko bodo znani rezultati dodatnih preiskav," so sporočili iz domžalskega prvoligaša.

Ime Rebca se je v zadnjem času veliko omenjalo tudi v povezavi z morebitnim odhodom v drugo sredino. Že pred sezono so se za 19-letnika močno ogreli pri Olimpiji, kjer potem niso našli skupnega jezika z vodstvom Heliosa, v zadnjih dneh pa so se za najboljšega podajalca mladinskega evropskega prvenstva zanimali tudi pri obeh zagrebških klubih v ligi ABA – Cedeviti in Ciboni, ki je ostala na položaju organizatorja igre le z izkušenim Vladom Ilievskim, saj je Volkove zapustil Jerrel Blassingame.

Namesto Američana prihaja Fifolt

Ob težavah z Rebcom so se Domžalčani okrepili pod košem. Namesto poškodovanega Austina Bragga, ki je že zapustil klub in Esmirja Rizvića, ki še vedno trenira po posebnem programu, bo novo moč pod košem predstavljal nekdanji član Krke, 21-letni Žiga Fifolt, ki je nazadnje igral v Estoniji pri Rapli. Nekdanji mladi reprezentant je bil v Sloveniji član še Grosuplja, v letošnji sezoni estonskega prvenstva pa je dosegal 7,5 točke in 5,5 skoka na tekmo. Pri Heliosu pričakujejo, da bo 210 centimetrov visoki Fifolt lahko nastopil že v soboto, ko Sunse čaka gostovanje pri Rogaški.

Ne spreglejte