Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Golden State Warriors Los Angeles Clippers Indiana Pacers

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 20.15

8 let

Rakete raznesle "metlo", Brooklyn izsilil prihod v Chicago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Oklahome Cityja in Chicaga v končnici lige NBA niso izkoristili zaključne žoge. Houston je poskrbel za prvo zmago, Brooklyn je znižal zaostanek na 2:3. Atlanta in Indiana izenačeno.

Houston je dočakal prvo zmago v končnici lige NBA. Morda častno, saj bo naslednje srečanje v Oklahoma Cityju, a s tem je vendarle preprečil, da bi jih tekmec "pometel" s parketa s prepričljivih 4:0. Rakete so bile zaradi poškodbe prsne mišice primorane zaigrati brez Jeremyja Lina, pri gostih je manjkal zvezdnik Russell Westbrook, ki je že zaključil s sezono. To je bila druga tekma Oklahome brez Westbrooka. Ponovno je pod košem blestel Kevin Durant in zavzeto polnil mrežico. Dosegel je 38 točk, Oklahomi pa ni dosti manjkalo, da bi dobila še tretjo zaporedno tekmo, v kateri je Houston vodil v zadnji četrtini. Tokrat se je raketam le izšlo. Največ točk pri domačinih je prispeval Chandler Parsons (27).

Moštvo Brooklyn Nets v prvi sezoni, odkar domuje v "velikem jabolku", še vztraja na parketu. V končnici lige NBA je znižalo zaostanek v obračunu s Chicagom na 2:3, šesta tekma pa se igra pri bikih. Če je bila prejšnja tekma izjemno napeta in odločena šele po treh podaljških, je tokrat Brooklyn premagal tekmeca za visokih 19 točk, z 28 točkami in desetimi skoki se je izkazal Brook Lopez, Deron Williams pa je dodal 23 točk in deset podaj. "Začeli smo zelo agresivno, a za razliko od prejšnjih tekem ohranili takšen ritem vseh 48 minut," je po dvoboju izpostavil Lopez. Če bo Brooklyn na naslednjem srečanju v "vetrovnem mestu" ponovil predstavo s pete tekme, na kateri je nadigral tekmeca (110:91), bi o napredovanju odločal pred svojimi navijači. Statistika mu ne gre na roko, saj je v zgodovini končnice v ligi NBA zaostanek z 1:3 nadoknadilo le osem ekip. Odločilna sedma tekma bi bila na sporedu v soboto.

V Atlanti je četrto tekmo končnice z 29 točkami zaznamoval Josh Smith in postavil osebni rekord, vsaj kar se tiče dvobojev v izločilnem delu lige NBA. Gostitelji so si prednost pred Indiano nabrali že v prvem delu. Po prvem polčasu so vodili za 17 točk, kar je zadoščalo za miren zaključek, v katerem gostom niso dovolili, da bi se resneje približali. Paul George se je resda trudil na vse pretege in dosegel 21 točk, od tega kar 18 v drugem delu. Sredi tretje četrtine so gostje zaostajali le za štiri točke, a se je Atlanta hitro odlepila. Peta tekma bo v sredo v Indianapolisu.

Ne spreglejte