Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 9. 2015,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Jagodnik

Torek, 29. 9. 2015, 12.10

8 let

Rad bi igral, a se zaveda, da se bliža konec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav še vzdržuje kondicijo, pa nekdanji reprezentant Goran Jagodnik pri 41 letih vendarle čuti, da se bliža trenutek, ko bo košarkarske čevlje obesil na klin.

Načrt, po katerem bi se z naslovom slovenskega državnega prvaka v dresu Uniona Olimpije poslovil od aktivnega igranja košarke, se je za Gorana Jagodnika kot milni mehurček razblinil v četrtfinalu, kjer je "zmaje" ugnal Helios. V Ljubljani so medtem dodobra prevetrili in pomladili igralski kader, 41-letni veteran pa se je znašel na novem razpotju. Poskusiti v novem okolju ali pa se dokončno posloviti.

"Ostajam aktiven. Nisem ravno v vrhunski formi, a dovolj dobro pripravljen, da bi še igral. Bil sem tudi v stikih z določenimi klubi, a ponudbe, ki bi me zadovoljila, nisem dočakal. V Sloveniji si vsi želijo zgodbo, v katero pa ne bi nič vložili," pravi Jagodnik, ki je na morebitnega delodajalca pripravljen čakati do konca koledarskega leta.

Že čuti cmok v grlu

Konec kariere se torej približuje, zato nekdanji reprezentant ob tovrstnih pogovorih čuti cmok v grlu. "To je bilo moje življenje 25 let. Zdaj že čutim praznino. Zvečer, ko bi moral na trening, ne vem, kaj bi počel. Preprosto, na to se bo treba privaditi in si življenje organizirati na drugačen način," pravi 202 cm visoki Primorec, ki je v svoji karieri igral v kar dvanajstih klubih, največji pečat pa ob domačem Kopru in Hopsih pustil na Poljskem (Prokom), v Srbiji (Hemofarm) in pri Unionu Olimpiji, s katero je na pragu 40. leta navduševal v evroligi in bil izbran celo za najkoristnejšega košarkarja meseca oktobra 2010.

Želi ostati v košarki

Čeprav še ni rekel zadnje košarkarske besede, pa Jagodnik že lep čas razmišlja tudi o aktivnostih po koncu kariere. Z nekdanjim reprezentantom Ivico Jurkovićem sta se tako podala v menedžerske vode, v načrtu pa ima tudi opravljanje trenerske izpita. "Rad bi ostal v košarki. V kakšni vlogi, ne vem. Trener, menedžer, funkcionar … Po dolgih letih se od tega športa nikakor ne morem posloviti," še dodaja "Jagoda", kot ga kličejo v košarkarskih krogih.

Ne spreglejte