Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 9. 2013,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Božidar Maljković

Sreda, 11. 9. 2013, 17.09

8 let

Popravnega izpita ni več

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred naslednjim dvobojem evropskega prvenstva bo izjemno pomembno, kako bo slovenski selektor Božidar Maljković svoje izbrance psihično pripravil za spopad z zahodnimi sosedi.

Italija se je kljub odsotnosti dveh vrhunskih igralcev Andree Bargnania in Danila Gallinarija že na prijateljski tekmi v Kopru proti Sloveniji prikazala kot izjemno neugodna reprezentanca. Nato je zablestela na uvodu EuroBasketa in v prvem delu premagala prav vse tekmece.

Drugi del tekmovanja tako začenja kot edina reprezentanca v skupini F s polnim izkupičkom štirih točk. Spomnimo se, da so izbranci pretkanega selektorja Simoneja Pianigianija igrali v Kopru proti Sloveniji tudi s cono, predvsem pa jih je krasilo hitro kroženje žoge v napadu in iskanje prostega igralca. To je povzročalo kar nekaj preglavic naši izbrani vrsti, ki je na koncu slavila zmago z 92:84.

V Stožicah bo zgodba nekoliko drugačna, saj bo več tekmovalnega naboja, Italijani pa bodo imeli v svojih vrstah tudi Luigija Datomeja, ki je pripravljalni obračun zaradi poškodbe izpustil, po prvenstvu pa odhaja v ligo NBA k Detroit Pistons. "Splošno gledano imamo vse informacije o Italijanih. Aradori igra zelo dobro. Tu sta seveda še Belinelli in Datome. Na lahek način rešujejo geometrijo pick n'rolla. Hitro najdejo igralca in imajo tako prednost. S pametno in odgovorno igro se jih v Stožicah da dobiti," je optimističen slovenski selektor Božidar Maljković.

Na obali je Slovenija proti Azzurom dosegla kar 92 točk, na prvenstvu pa naša izbrana vrsta v povprečju dosega po 69,4 točke, kar jo uvršča na 19. mesto med 24 reprezentancami, kolikor jih je nastopilo v prvem delu EuroBasketa. V četrtek lahko torej spet pričakujemo večje število košev. "To je odvisno od tekme do tekme. Največje ekipe, ki so napadalno še močnejše od nas, dajejo malo košev. V pripravljalnem obdobju ni bilo tako. Zdaj delujejo živci. Košarkarji ne dajejo lahkih košev. Igra se čvrsta obramba na meji pretepa. Nimamo takšnih igralcev pod košem in na zunanjih položajih kot Španija, ki lahko tekmeca premaga ležerno. Naša naloga je, da se spustimo v štiridesetminutni boj, da nadomestimo izostanek kakovosti. Če bomo igrali tako kot v pripravah, ko smo imeli protinapade, bo dobrodošlo. Popravnega izpita ni več," je pred naslednjim dvobojem na evropskem prvenstvu povedal Maljković.

Ne spreglejte