Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
14. 11. 2014,
12.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Blaž Mahkovic Union Olimpija Igokea

Petek, 14. 11. 2014, 12.43

4 leta, 1 mesec

Pipan: Zavedamo se pomembnosti tekme

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpijo po uspehu v Eurocopu proti Rigi že čaka nova preizkušnja v ligi ABA. V Stožice prihaja Igokea. Aleš Pipan igralce opozarja na zavzet pristop, Blaž Mahkovic se zaveda pomembnosti tekme.

Košarkarji iz Stožic so na zadnjih dveh tekmah dosegli dve pomembni gostujoči zmagi. Najprej so v sedmem krogu lige ABA premagali Zadar, uspešno pot pa so nadaljevali tudi v Eurocupu, kjer so si z zmago proti Rigi na stežaj odprli vrata napredovanja. Niz uspešnosti si želijo nadaljevati tudi proti Igokei, ki v osmem krogu prihaja v Stožice.

"Od svojih igralcev pričakujem, da bodo na parketu pokazali svoj maksimum. Zavedam se pomembnosti tekme in od njih pričakujem zavzeto predstavo. Igokea je izkušena in kakovostna ekipa, ki jo izjemno spoštujemo. Vsako najmanjšo napako nasprotnika znajo dobro izkoristiti. Odigrati moramo agresivno in zbrano tako v obrambi kot v napadu," o nasprotniku in o načrtu za peto zmago pravi strateg Ljubljančanov Aleš Pipan.

Košarkarji iz Aleksandrovca imajo po sedmih tekmah le dve zmagi, v zadnjem krogu pa so gladko izgubili proti edinim krvnikom Olimpije doma, Metalcu. Po štirih tekmah se na klop bosanskega prvaka vrača Vladimir Jovanović, ki je izpustil zadnje štiri tekme Igokee.

Medsebojni izid govori v prid gostom

Olimpija in Igokea sta že stara znanca v ligi ABA, saj sta odigrala že šest medsebojnih dvobojev, s 4:2 pa so uspešnejši košarkarji iz Aleksandrovca. Prav Igokea je bila leta 2010 prvi nasprotnik Zmajev v takrat na novo zgrajeni dvorani Stožice, za Igokeo pa je bila ta tekma prva v ligi ABA. Od takrat sta v moštvu Zmajev še vedno Sasu Salin in Dino Murić, ki pa, tako kot Jaka Brodnik, zaradi poškodbe ne bosta zaigrala.

Na zadnji Olimpijini tekmi, na gostovanju v Rigi, je znova odlično igral Blaž Mahkovic, ki se pred prihodom bosanskih prvakov zaveda pomembnosti tekme, saj bi Zmaje še en domač spodrsljaj oddaljil od bojev za končna visoka mesta.

"Pred nami je zelo pomembna tekma. Liga ABA nam veliko pomeni in želimo si zmage v Stožicah. Naredili bomo vse, kar bo v naši moči, da dobimo to tekmo," je bil kratek in jedrnat 24-letni Mahkovic. Tekma se v Stožicah začne ob 20.30.

Ne spreglejte