Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 3. 2016,
21.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Union Olimpija Helios Suns Gašper Potočnik Jakša Vulić Košarkarska zveza Slovenije

Sreda, 30. 3. 2016, 21.57

6 let, 6 mesecev

Olimpija ponižala Helios, Domžalčane je bilo sram

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Košarkarji Uniona Olimpije so v četrtem krogu lige za prvaka povsem povozili igralce Heliosa, ki so prejeli več kot sto točk, končna razlika pa je bila prek 50 točk.

Po dveh zaporednih zmagah proti Krki in aktualnemu prvaku Tajfunu je bilo pričakovati, da bodo košarkarji Heliosa nudili dostojen odpor tudi Unionu Olimpiji, a je zadnja hitro pokazala, da se bo tokrat peljala le po enosmerni cesti.

 

Izbranci Gašperja Potočnika so imeli visok tempo, menjave so se vrstile druga za drugo, prednost pa naraščala iz minute v minuto. 72-odstoten (21/29) met za dve in 57-odstoten za tri točke (4/7) v prvem polčasu pove veliko o razpoloženosti košarkarjev v zeleno-belih dresih.

 

Njihov naskok se je zgodil prav ob koncu prvega dela, ki se je končal z rezultatom 52:27. Domžalčani niso imeli pravega odgovora za agresivne domačine. Ti so znali zaustaviti ključne igralce in pustili nekaj več prostora za met za tri točke Juretu in Janu Močniku, ki pa ne slovita kot ostrostrelca in sta v prvih dvajsetih minutah metala 0/5 izza črte za tri točke – ob koncu sta zadela en koš od desetih.

 

Nič drugače ni bilo ob ponovnem prihodu na parket. Še naprej smo gledali le igro gostiteljev, ki tekmecu niso pustili dihati in so imeli ob začetku 31. minute ogromnih 40 točk naskoka (73:33).

 

Potočnik izpostavlja spremenjen pristop, Vulića je bilo sram

Do konca obračuna so gledalci pogledovali le še proti eni številki. Če bi košarkarjem Olimpije uspelo priti do stotice. Po košu Vasilija Vučetića jim je. Slabo minuto in pol pred zadnjim zvokom sirene je zadel za 101:50, medtem ko je bil končni rezultat 105:54.

 

Gasper Potočnik je bil zadovoljen s pristopom izbrancev. | Foto: Gasper Potočnik je bil zadovoljen s pristopom izbrancev.

 

"Fantje so pokazali, na kakšen način moramo igrati. Tekmo z Rogaško smo igrali na enak način, a bili prekratki. Proti Heliosu smo prišli do svoje igre in zasluženo zmagali. Verjamem, da bomo tako skušali igrati naprej. Po slabi tekmi s Tajfunom smo se resno pogovorili, fantje so spremenili pristop. Verjamem, da jim je to zdaj jasno, da lahko dobijo vsi priložnost, če igrajo kot ekipa. Le na ta način lahko pričakujemo dobre rezultate," je bil trener Olimpije Potočnik zadovoljen s predstavo svojih izbrancev.

 

Povsem drugačnega obraza pa je dogodke na tekmi razlagal trener Heliosa Jakša Vulić: "Mi se sploh nismo pojavili na terenu. Tekma je šla od začetka v eno smer. Nismo bili popolnoma nič agresivni. Olimpiji smo dovolili, da je prišla do lahkih košev. Olimpija je kakovostnejša ekipa od nas. Sram me je, kakšni smo bili videti."

 

Union Olimpija : Helios Suns 105:54 (26:9, 55:27, 73:33)

Dvorana Stožice, gledalcev 500, sodniki: Krejić, Nedović (oba Kranj), Rener (Koper).
Union Olimpija: Pavličević 14, Rupnik 10, Robinson 17, Hrovat 2, Nikolić 2, Vučetić 2, Lapornik 7 (3:3), Lešić 17 (3:5), Zagorac 11 (1:2), Mahkovic 13 (2:2), Zakis 10.
Helios Suns: Čakarun 12, Ja. Močnik 8 (3:3), Gorjanc 3 (1:2), Zagorac 7 (1:2), Atanacković 4 (2:4), Lelić 11 (2:2), Robertson 9 (1:1).
Prosti meti: Union Olimpija 9:12, Helios Suns 10:14.
Met za tri točke: Union Olimpija 12:22 (Pavličević 4, Robinson 3, Lešić 2, Rupnik 2, Mahkovic), Helios Suns 2:26 (Ja. Močnik, Lelić).
Osebne napake: Union Olimpija 19, Helios Suns 20.

Ne spreglejte