Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 10. 2015,
13.46

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Saša Zagorac Union Olimpija Trento

Torek, 13. 10. 2015, 13.46

4 leta, 10 mesecev

Olimpija odhaja po nekaj sladkega

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred vrati Olimpije je nova evropska sezona. V sredo se bo podala v evropsko tekmovanje, ki sliši na ime EuroCup. Kapetan zeleno-belih Saša Zagorac upa, da se bo ekipa uvrstila v drugi del.

Union Olimpija bo tretje leto zapored nastopala v EuroCupu. V obeh prejšnjih sezonah so se ljubljanski košarkarji uvrstili v drugi del tekmovanja, kar je tudi cilj za to.

Prvi test predstavlja Trento, ki je odlično začel v italijanskem prvenstvu. Po dveh krogih je neporažen. "Trento je energična, fizična ekipa z veliko Američanov. Pričakujemo lahko dinamično igro. Na hitre in agresivne igralce bomo morali odgovoriti na pravi način. Takšnega stika v tej sezoni še nismo imeli," je nekaj besed prvemu evropskemu nasprotniku namenil kapetan Olimpije Saša Zagorac.

V zeleno-beli zasedbi ima največ izkušenj, saj je najstarejši, vendar je v EuroCupu igral le eno leto, ko je bil član avstrijskega Kapfenberga.

Z motivom ne bo težav

V tej sezoni je njegovo povprečje v ligi ABA 9,6 točke, 3,2 skoka in 1,4 podaje na tekmo. Skupaj s košarkarji so imeli v regionalni ligi zelo naporen ritem, a kot pravi sam, se s tem ne ubadajo: "Če bi se, ne bi mogli iz vsega povleči pozitivnih stvari. Gremo iz tekme v tekmo, iz treninga v trening. Pripetil se nam je spodrsljaj proti Sutjeski, vendar smo se z zmago proti Ciboni hitro dvignili."

Po porazu s Sutjesko sredi Stožic, ki je bil za številne nepričakovan, so si s soigralci izmenjali nekaj besed, da so stvari hitreje postavili na svoje mesto: "Vesel sem, da smo vse uredili, saj smo na naslednjih tekmah nemudoma pokazali svoj pravi obraz. Za zdaj kot kapetan še nisem imel veliko dela, saj so rezultati dobro."

Zmagi proti Ciboni in na nedeljskem derbiju s Krko sta dobra popotnica za obračun s Trentom, ki se bo začel v sredo ob 20.30. Zagorac bi rad skupaj s soigralci napredoval v drugi del EuroCupa, zato bo uvod pomemben: "V EuroCupu bi morali svojo kožo drago prodati. Doma bi radi zmagovali, v gosteh pa bomo vsako priložnost zgrabili z obema rokama. Z motivom ne bomo imeli težav, ker je to za nas v tej sezoni najmočnejše tekmovanje. Evropske tekme so za nas le sladke."

Ob Trentu so v skupini A še Bilbao Basket, Oldenburg, Nanterre in Telekom Baskets Bonn.

Ne spreglejte