Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
19.12

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Široki liga ABA

Nedelja, 13. 10. 2013, 19.12

1 leto, 3 mesece

Olimpija izgubila tretjič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu lige Aba izgubili v gosteh proti Širokemu Brijegu z 58:60 (14:19, 27:36, 43:52).

Ljubljančani so v Hercegovino odpotovali brez poškodovanega prvega organizatorja igre Cedrica Jacksona, je pa Aleš Pipan lahko računal na Sasuja Salina, ki je prav tako imel nekaj težav z zdravjem. Olimpijin strateg je napovedal, da bo treba za zmago v Širokem Brijegu pokazati precej boljšo igro kot na prejšnjih obračunih, a se to ni uresničilo.

Domača ekipa je večji del tekme nadzorovala z relativno varne razdalje, a na koncu so v ne ravno privlačni predstavi zmaji kljub slabemu metu za tri točke in zelo slabemu izvajanju prostih metov imeli celo priložnost za vsaj podaljšek. Toda domači so v pičlih štiri sekundah učinkovito končali zadnji napad na tekmi in Olimpiji zadali še tretji poraz v sezoni.

Po dokaj izenačeni prvi četrtini so domači prvo večjo razliko naredili v zadnjih minutah druge, ko so ušli na 36:23. Ob polčasu so imeli devet točk prednosti, ki so jih v tretjem delu igre brez posebnih težav zadržali, vmes so povedli tudi za 14 točk. V uvodu zadnjih desetih minut so imeli gosti pri izidu 52:46 kar tri napade, da bi razliko še zmanjšali, a so vse zapravili. Alen Omić je zgrešil oba prosta meta, Paolo Marinelli je zgrešil polaganje, Deividasu Gailiusu pa je v protinapadu samemu pod košem spodrsnilo.

Gostitelji so to kaznovali in spet pobegnili za deset točk, a tudi oni so delali precej napak, kar je Ljubljančane vrnilo v igro v sami končnici tekme. Pri izidu 58:56 za domače so gosti spet zapravili nekaj napadov za vsaj izenačenje, a štiri sekunde pred koncem je Nebojši Joksimoviću vendarle uspelo s polaganjem zadeti za 58:58. Zadnji napad je pripadel gostom, ki so prek Domagoja Bošnjaka izpod koša dosegli zmagoviti točki.

Olimpijo naslednji obračun v ligi Aba čaka prihodnjo nedeljo, ko bo gostila Crveno zvezdo.

Ne spreglejte