Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 11. 2013,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Sani Bečirović Union Olimpija

Četrtek, 14. 11. 2013, 12.20

8 let

Ni denarja za Sanija Bečirovića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Olimpije so poskrbeli za pravo dramo v tekmi Eurocupa proti Parižanom, ki so padli šele po podaljšku. Trener Aleš Pipan se je dotaknil zadnjih minut, pa tudi imena Sani Bečirović.

Kdo bi si mislil, da se pri košarki lahko v pičlih devetih sekundah zapravi pet točk prednosti. Da je to mogoče, so nazorno pokazali košarkarji Uniona Olimpije, ki so nervozno končali redni del tekme 5. kroga Eurocupa proti Paris Levalloisu. Zaradi nespametnih potez so dali gostom upanje za zmago.

K sreči so si izbranci Aleša Pipana hitro opomogli in v podaljšku zaigrali na višji ravni: "Fantje točno vedo, kaj morajo narediti v takšnem položaju, vendar je pritisk velik in zgodijo se napake. To se dogaja tudi drugim. V življenju sem že marsikaj doživel. Odločitev enega igralca, ali podati ali ne, je lahko usodna. Naredili smo napako. Bil je šok za nas, vendar moramo očitno takšne stvari poskusiti … Mi preprosto ne moremo zmagati. Nato so fantje v podaljšku odigrali najboljših pet minut. S pravo obrambo in napadom so zasluženo premagali Francoze," je podoživel konec tekme proti Parižanom.

S tretjo zmago (74:66) košarkarji Olimpije ohranjajo upe za napredovanje v drugi del tekmovanja. Med najboljših 32 ekip se bodo namreč uvrstila tri moštva iz vsake skupine, ljubljansko pa je trenutno ravno na tretjem mestu. Z najboljšim izkupičkom se lahko pohvali nemški Ulm (štiri zmage in en poraz), enako bero kot zeleno-beli pa imata še Valencia in Asvel, medtem ko Paris in Varese hodita na tankem ledu. Za Olimpijo bodo zato izjemno pomembne povratne tekme z vodilnimi moštvi.

Da bi lažje naskakovala uvrstitev v drugi del, bi bilo dobrodošlo, da bi se nekateri tujci zbudili. Kodi Augustus igra daleč pod želeno ravnjo, ne najde pa se niti Alex Stephenson. V zadnjem času se v povezavi z Olimpijo in Krko veliko omenja ime Sani Bečirović, ki je sicer prost igralec, a za Ljubljančane predrag. "Vsak trener bi si želel takšnega igralca in še pet, šest vrhunskih. Zahteve menedžerjev so previsoke. Naš cilj je tudi sanacija Olimpije. Trenutno nimamo denarja za takšne igralce. Igrati bomo morali s temi, ki jih imamo," razlaga Pipan, ki bo z ekipo v soboto v okviru lige ABA gostoval pri Budućnosti Aleksandra Ćapina.

Ne spreglejte