Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2021,
6.25

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Los Angeles Lakers NBA Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 11. 1. 2021, 6.25

3 leta, 3 mesece

NBA, 10. januar

Dragićev obračun zaradi koronavirusa prestavljen, Lakers spet na vrhu lige #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Goran Dragić | Goran Dragić bi moral ponoči gostiti vroči Boston Celtics, a je bila tekma zaradi koronavirusa prestavljena. | Foto Getty Images

Goran Dragić bi moral ponoči gostiti vroči Boston Celtics, a je bila tekma zaradi koronavirusa prestavljena.

Foto: Getty Images

V noči na ponedeljek bi v ligi NBA morali odigrati osem tekem, a je bil obračun med gostitelji Miami Heat in Boston Celtics "zaradi številnih odstotnih košarkarjev zaradi bodisi okužb z novim koronavirusom bodisi strogih protokolov lige" prestavljen. Vse ostale tekme so bile odigrane po razporedu.

The Athletic in ESPN sta pred obračunom sporočila, da en test neimenovanega igralca Miamija (kasneje se je izkazalo, da gre za test Averyja Bradleya), za katerega igra tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić, ni dal konkretnega rezultata. Zaradi tega je igralec v samoizolaciji, zavoljo preverjanja bližnjih stikov pa je v karanteni pristal večji del moštva vročice, poroča STA.

Prestavitev tekme so potrdili tudi v klubu Miami Heat:

Na voljo je bilo manj kot osem igralcev, zaradi česar je dvoboj prestavljen. Boston je na drugi strani zagotovil osem igralcev, potem ko jih je sedem prav tako pristalo v karanteni zaradi vzpostavljenih zdravstvenih protokolov lige, dva košarkarja pa sta poškodovana.

Tudi številni drugi klubi, med njimi tudi Dallas Mavericks Luke Dončića s štirimi košarkarji v samoizolaciji, imajo zaradi strogih protokolov lige NBA in zdravstvenih organov težave pri zagotavljanju dovolj velikega števila igralcev, še piše STA.

Po informacijah ESPN in The Athletic se nekateri klubi zavzemajo za enotedensko prekinitev rednega dela lige NBA, kar bi omogočilo izboljšanje razmer v zvezi z novim koronavirusom. Vodstvo lige o premoru tekmovanja za zdaj ne razmišlja, še poročajo ameriški mediji.

Vrhunci obračuna med Los Angeles Lakers in Houston Rockets (120:102)

Vse ostale tekme so izvedli po programu. Prvaki Los Angeles Lakers so v gosteh s 120:102 premagali Rakete iz Houstona in se povzpeli na vrh razpredelnice lige NBA. Anthony Davis je k šesti zmagi na zadnjih sedmih tekmah prispeval 27 točk, LeBron James pa jih je dodal 18. Prvi strelec poražene ekipe je bil s 23 točkami Christian Wood, James Harden pa je dodal 20 točk ter devet podaj.

LeBron James Cousins
Sportal Najprej razbesnel brata "Dončićevega sovražnika", nato udaril v glavo LeBrona #video

Košarkarji moštva Utah Jazz so s 96:86 premagali Detroit Pistons. Levji delež k zmagi je prispeval Donovan Mitchell, ki je dosegel 28 točk, od tega kar 13 v uvodni četrtini. 

Izjemen mejnik je dosegel Kawhi Leonard, ki se je po 14 dneh končno znebil obrazne zaščitne maske in na tekmi proti Chicago Bulls dosegel 35 točk (od tega kar sedem trojk, ki jih je zadel v devetih poskusih), kar je njegov strelski rekord te sezone, hkrati pa je presegel mejnik deset tisoč točk, ki jih je zadel v najmočnejši košarkarski ligi. LA Clippers, ki so v domači dvorani dolgo zaostajali, so na koncu slavili s 130:127.

Moštvo Oklahoma City Thunder je s 129:116 premagalo Brooklyn Nets (že petič zapored) in zabeležilo tretjo zaporedno zmago. Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk in bil eden od šestih igralcev svojega moštva, ki so dosegli dvomestno število točk.

Bogdan Bogdanović
Sportal Črn scenarij se je uresničil: huda poškodba Bogdanovića #video

Zmago so zabeležili tudi igralci Denverja, ki so s 114:89 premagali New York Knicks, kar je njihova četrta zaporedna zmaga na zadnjih petih tekmah. Pri zmagovalcih je bil znova najbolj natančen Srb Nikola Jokić, ki je dosegel 22 točk, 10 skokov in pet asistenc, slovenski košarkar Vlatko Čančar v treh minutah na parketu ni dosegel točke, je pa v statistiko vpisal en skok in eno izgubljeno žogo.

Odprlo se je tudi Minnesoti, ki je po sedmih zaporednih porazih vendarle dosegla zmago. S 96:88 so odpravili San Antonio Spurs. D'Angelo Russell je k zmagi prispeval 27 točk in pet skokov, soigralce pa zaposlil s petimi asistencami.

Vrhunci tekme med Golden State Warriors in Toronto Raptors (106:105)

Zmagali so tudi Golden State Warriors. Damion Lee je v zadnjih sekundah z uspešno izvedenima prostima metoma zapečatil zmago Bojevnikov proti Torontu s tesnih 106:105. Stephen Curry, ki je pred dnevi proti Portlandu dosegel rekordnih 62 točk, je tokrat ostal skromnejši. Dosegel je zgolj 11 točk (2/16 metov iz igre), pri čemer je zgrešil kar devet metov za tri točke v desetih poskusih.

NBA, 10. januar

Detroit Pistons : Utah Jazz 86:96
J. Grant 28, S. Bey 12; D. Mitchell 28 (4/8 met za tri), M. Conley

LA Clippers : Chicago Bulls 130:127
K. Leonard 35 (7/9 met za tri), P. George 28 (5/8 met za tri), 9 as.; Z. LaVine 45 (10/16 met za tri), 7 as.

Brooklyn Nets : Oklahoma City Thunder 116:129
K. Durant 36, 11 sk., C. LeVert 21; S. Gilgeous-Alexander 31, 7 as., A. Horford 22

New York Knicks : Denver Nuggets 89:114
J. Randle 29, 10 sk., E. Payton 12; N. Jokić 22, 10 sk., G. Harris 14, Vlatko Čančar v treh minutah ni dosegel točke

Boston Celtics – Miami Heat*

Houston Rockers : LA Lakers 102:120
C. Wood 23, J. Harden 20, 9 as., J. Wall 14, 10 sk.; A. Davis 27, L. James 18

Minnesota Timbwerwolves : San Antonio Spurs 96:88
D. Russell 27, M. Beasley 24; L. Walker IV 25, L. Aldridge 20, 9 sk.

Golden State Warrios : Toronto Raptors 106:105
A. Wiggins 17, K. Oubre Jr. 12, S. Curry 11, 9 sk.; P. Siakam 25, 11 sk., F. VanVleet 21

* - tekma prestavljena

Lestvica:

Ne spreglejte