Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2020,
16.24

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

KK Podčetrtek Zlatorog laško Šenčur Gorenjska gradbena družba Hopsi Polzela Šentjur ECE Triglav Koper Primorska Helios Suns kk Rogaška KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Liga Nova KBM

Četrtek, 24. 9. 2020, 16.24

3 leta, 7 mesecev

Na parket se vračajo tudi košarkarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar | Velika neznanka ostaja moštvo Kopra Primorske. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velika neznanka ostaja moštvo Kopra Primorske.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ta konec tedna se bo začelo jubilejno trideseto državno prvenstvo v košarki. Sodelujoči klubi ga nestrpno pričakujejo, saj tekem niso igrali že več kot pol leta, predvsem pa upajo, da bo potekalo brez zapletov in prekinitev.

Košarkarska zveza Slovenije bo tekme organizirala skladno z navodili pristojnih služb, odločitev o gledalcih v dvoranah pa je prepustila klubom. Ti se bodo glede na epidemiološko sliko v svojem kraju samostojno odločali o odprtju tribun.

V prvem delu 1. SKL bo igralo deset klubov, Cedevita Olimpija pa se jim bo zaradi tekmovanja v evropskem pokalu in regionalni ligi Aba pridružila v drugem delu tekmovanja.

Jubilejno sezono bo v soboto odprl novopečeni prvoligaš, ECE Triglav iz Kranja, ki bo doma gostil ekipo iz Podčetrtka. V soboto so na sporedu še trije dvoboji, Krka - Gorenjska gradbena družba Šenčur, Rogaška - Šentjur in Hopsi Polzela - Zlatorog Laško, eden pa je v nedeljo. Pred televizijskimi kamerami - eno tekmo na krog bo prenašala športna televizija Sportklub - se bosta pomerila Koper Primorska ter Helios iz Domžal.

Razmerje sil se je precej spremenilo

Razmerje sil se je v preteklih mesecih precej spremenilo. Serijski zmagovalec zadnjih sezon, Koper Primorska, je na robu propada in je s skrajnimi napori sestavil ekipo za začetek tekmovanja. Favorita v prvem delu sta Krka in Helios Suns, ostale ekipe pa se bodo potegovale za preostala tri mesta, ki vodijo v ligo za prvaka, kjer bo igrala tudi Cedevita Olimpija.

V drugem delu v tekmovanju bo namreč sodelovalo šest ekip, ki bodo po dvokrožnem sistemu odigrale vsaka po deset tekem. Sledil bo četrtfinale, v katerega se bosta vključili še najboljši ekipi iz skupine za obstanek. Največja razlika v primerjavi s prejšnjimi sezonami je, da bosta v 2. SKL nazadovali dve ekipi, v prvo ligo pa bo napredoval le prvak 2. SKL.

Dekleta bodo sezono začela že en dan prej s tekmama Maribor - Pro-Bit Konjice ter Triglav - Grosuplje. V soboto bosta sledila še obračuna Ježica - Ledita in Cinkarna Celje - Akson Ilirija.

Preberite še:

Sportal Cedevita Olimpija pripeljala najstnika
Goran Dragić
Sportal Dragić na vratih raja: Ni še konec
Vanja Černivec
Sportal Slovenka bo prva skavtinja Chicago Bulls
Ne spreglejte