Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 10. 2015,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mirza Begić New Orleans Pelicans

Petek, 16. 10. 2015, 9.47

8 let

Mirza Begić spregovoril

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bosanski košarkar s slovenskim potnim listom Mirza Begić je že nekaj dni v polnem pogonu pri New Orleans Pelicans, pri katerih bi rad ostal čim dlje.

Za koliko časa je Mirza Begić podpisal pogodbo z New Orleans Pelicans, ni znano. Jasno je le, da imajo v klubu težave s poškodbami centrov, saj sta tako Omer Asik kot Alex Ajinca poškodovana. Begić bo skušal ponujeno priložnost s pridom izkoristiti.

V ZDA pa se je, kot pravi sam, znašel praktično čez noč: "Smešna zgodba … Ura je bila osem zvečer, ko sem prejel klic, zjutraj ob sedmi uri pa sem že bil na letalu in zapustil Slovenijo."

Ob prihodu v New Orleans mu je največ preglavic povzročala časovna razlika, sicer pa marljivo dela: "Vsak dan pridem pred treningom in se učim, saj želim postati boljši. Zelo sem vesel in zadovoljen za to priložnost in da sem del organizacije Pelikanov. Vse bom dal od sebe, da bom tu ostal čim dlje."

Za naturaliziranega slovenskega košarkarja je zgodba čez lužo nekaj novega. Prvič se bo navijačem predstavil v soboto, ko bodo Pelicans gostili Sacramento Kings, do konca pripravljalnega obdobja pa bodo košarkarji New Orleans odigrali še tri obračune.

"Sem eden najboljših blokerjev v Evropi"

Na vprašanje ameriškega novinarja, kakšen košarkar je, je Begić odgovoril: "Vedno dam vse od sebe, da pomagam ekipi. Sicer sem dober v obrambi, eden najboljših blokerjev v Evropi. Ekipi bom pomagal, kolikor bom lahko."

Ob njem bo v pripravljalnem obdobju tudi naturalizirani makedonski košarkar Bo McCalebb, ki se je rodil prav v New Orleansu in igral za tamkajšnjo univerzo. Ob vrnitvi domov je povedal: "Uresničile so se mi sanje, da sem lahko v NBA-ekipi in povrhu vsega še v domačem mestu. Opravil sem šele prvi trening in vem, da je igranje v ligi NBA na višji ravni kot v Evropi, zato se bom moral še privaditi."

Ne spreglejte