Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Boston Celtics

Sreda, 11. 5. 2011, 15.55

8 let

Miami izločil Boston, ponižani Grizliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Miamija so si s četrteo zmago nad Bostonom v končnici lige NBA priigrali konferenčni finale. Oklahoma City je v petem dvoboju nadigrala Memphis, v skupnih zmagah pa povedla s 3:2.

Vročica je z izjemno končnico, v kateri ni manjkal niti delni rezultat 16:0, spravila na kolena Boston. LeBron James je slovo Keltov doživel zelo čustveno. Boston je bil namreč v končnici že dvakrat usoden za njegov nekdanji klub Cleveland, tokrat pa se je najbolj izpostavljeni posameznik ''druščine zvezdnikov'' na Floridi le uspel maščevati za vse pretekle solze. S 33 točkami ni bil najboljši strelec dvoboja. še eno več je dodal Dwayne Wade. Pri gostih je znova razočaral Rajon Rondo (šest točk v 31 minutah), ki si po poškodbi levega komolca na tretji tekmi očitno še ni povsem opomogel. Miami se bo v konferenčnem finalu, v njem bo nastopil četrtič (prvič po letu 2006), pomeril z zmagovalcem dvoboja Chicago - Atlanta. Biki vodijo s 3:2, šesta tekma pa bo na sporedu v noči na petek.

V Oklahomi je grmelo

Po dramatičnem dvoboju v Memphisu, ki je bil odločen šele po treh podaljških (zgodovina končnice lige NBA pozna le šest takšnih tekem, kar v dveh pa je sodeloval Kendrick Perkins), je sledila tekma z enosmernim prometom v Oklahoma Cityju. Gostitelji so nadigrali Memphis z 99:72 in prvič v konferenčnem polfinalu prišli do skupnega vodstva v zmagah (3:2). Memphis je dosegel le 72 točk, s tem pa tudi izenačil najmanjše število doseženih točk v rednem delu sezone. S skromnim odstotkom meta iz igre (le 36 %) so bili oddaljeni svetlobna leta od uspeha, Kevin Durant, Russell Westbrook, rezervist Daequan Cook (z 18 točkami drugi strelec tekme) in druščina pa so zelo blizu največjemu klubskemu dosežku. Zmagovalec obračuna se bo v konferenčnem finalu pomeril s spočitimi Telički.


Končnica lige NBA (konferenčni polfinale):

Miami Heat : Boston Celtics 97:87 /4:1/ Wade 34, 10 sk., James 33, Bosh 14, 11 sk.; Allen 18, Garnett 15, 11 sk.

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 99:72 /3:2/ Durant 19, Cook 18; Gasol 15

//-izid v zmagah, igra se na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte