Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
21. 5. 2015,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tajfun Rogaška Olimpija

Četrtek, 21. 5. 2015, 14.59

8 let

Med navdušenjem in razočaranjem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ivica Jurković je na slovenski košarkarski oder stopil pri Rogaški, športne čevlje pa je na klin obesil v Šentjurju. Zdaj se bosta njegova nekdanja kluba pomerila v finalu državnega prvenstva.

"Rogaška ali Tajfun? Uf, težko bi napovedal zmagovalca. Oba kluba sta svoje cilje v tej sezoni že krepko presegla. Obema privoščim. Oba sta zmagovalca. A na koncu bomo dobili le enega prvaka," pred finalno serijo slovenskega košarkarskega prvenstva razmišlja Ivica Jurković, danes 42-letni košarkarski menedžer, nekoč pa reprezentant in v dveh različnih poglavjih celo igralec obeh finalistov.

V dresu Rogaške je igral sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko ga je športna pot popeljala v Slovenijo. V dresu drugega finalistka, tedaj še KK Šentjur, pa je na osmih temah zaigral že krepko po prvi upokojitvi leta 2012.

Začel v Rogaški, končal v Šentjurju

"Na obe poglavji me vežejo lepi spomini. Z Rogaško se je namreč začel moj vzpon. Tam sem se dokazal, si zagotovil dres evropske Olimpije in slovenski potni list. Obenem sem stkal veliko tesnih prijateljskih vezi. Šentjurska zgodba je nekoliko drugačna. Tedaj sem svojemu prijatelju in trenerju Damjanu Novakoviću obljubil, da bom zaigral pod njegovo taktirko, če se bo prebil v ligo za prvaka. To mu je uspelo, jaz sem obljubo držal, a kmalu spoznal, da je bila volja močnejša od pripravljenosti telesa," se spominja Jurković, ki se je v košarko podal v domači BiH, v obdobju med Rogaško in Šentjurjem pa med drugim igral za Olimpijo, PAOK, Türk Telekom in Olympiacos.

Olimpija in Krka? Veliko razočaranje.

Jurković, ki je bil dolga leta tudi stalni član slovenske reprezentance, za katero je zbral kar 61 nastopov, kar je med drugim več kot Marko Milič, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Rašo Nesterović ali Jure Zdovc, meni, da v Sloveniji pred sezono ni bilo junaka, ki bi si upal napovedati finale DP s Tajfunom in Rogaško. Sam priznava, da je v boju za krono, tako kot večina, pričakoval najmočnejša in tudi najbogatejša kluba – Union Olimpijo in Krko.

"Predstavi zadnjih finalistov sta velikansko razočaranje za slovensko košarko. Olimpija je pravzaprav le poglobila razočaranje. Trdim namreč, da vsi naslovi Krke niso le plod novomeške kakovosti in dobrega dela, temveč tudi ljubljanske krize in zgrešenih potez. Zdaj sta oba kluba padla na izpitu, veselijo pa se v manjših okoljih. Zasluženo," dodaja krilni center, ki je znal dobro igrati tudi ob večji oddaljenosti od obroča ter sprožiti kakšen met za tri točke, pred katerim je izvedel tudi svoj značilni trik (nagel dvig žoge, ki je zmedel obrambnega igralca).

Ne spreglejte