Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
11. 12. 2014,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matic Rebec Helios Suns Union Olimpija Cibona

Četrtek, 11. 12. 2014, 8.09

8 let

Matic Rebec še vedno stoji pred vrati Cibone

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladi organizator igre pri Helios Suns Matic Rebec bo v prihodnjih dneh moral na operativni poseg zaradi poškodovanega kolena. Zanj so se zelo zanimali pri Ciboni, zgodba pa še ni končana.

Letošnje poletje in začetek zime je bilo za 19-letnega Matica Rebca pestro in polno dobrih ter na žalost tudi slabih trenutkov.

Na mladinskem evropskem prvenstvu je bil najboljši podajalec prvenstva in izbran v najboljšo peterko turnirja, mesec za tem je članski selektor Jure Zdovc zadnje prosto mesto za odhod na svetovno prvenstvo v Španiji namesto z njim zapolnil s še enim obetavnim mladeničem Aleksejem Nikolićem. Pred začetkom sezone je bilo skoraj že vse dogovorjeno, da se 19-letnik iz Domžal preseli k ljubljanski Olimpiji, vendar si je vodstvo Helios Suns premislilo (beri: zahtevalo višjo odškodnino) in dogovor je padel v vodo.

"Želel sem si igrati na višji ravni. Vemo, da Olimpija igra v ligi ABA in Eurocupu. Dogovora ni bilo, moral sem si zbistriti glavo in se pripraviti, da bom ostal v Domžalah," o odločitvi vodilnih v Domžalah, da ga zadržijo, pravi v Postojni rojeni košarkar.

Začetek nove sezone je Rebec s številko 1 na hrbtu tako dočakal pri Domžalčanih in takoj pokazal, da mu vsi pretekli dogodki niso zmešali glave. S 17 točkami je prvi strelec, z nekaj več kot štirimi podajami pa tudi prvi podajalec mladega moštva Domžalčanov. A tudi to še ni vse v poglavju poletje/zima 183 centimetrov visokega organizatorja igre.

Cibona resno zagrizla

Dobre igre Rebca seveda niso ostale neopažene in trnek za nadarjenega mladeniča je vrgla zagrebška Cibona, ki si je želela okrepiti mesto organizatorja igre. Ko se je zdelo, da bo zagrebški klub v novačenju uspešnejši od Olimpije, pa jo je Rebcu zagodla poškodba kolena, ki je vsaj za nekaj časa ohladila zanimanje Volkov iz Zagreba. "Poškodba je prišla ob najbolj neprimernem trenutku," pravi 19-letni Rebec.

"S Cibono smo se kar resno pogovarjali. Blassingameu je decembra potekla pogodba in iskali so rešitev, na koncu pa se je vmešala še Cedevita," o klicu iz hrvaške prestolnice pravi Rebec.

Zagrebški prvak lige ABA je na položaju organizatorja igre po odhodu Jerela Blassingamea ostala le z izkušenim Vladom Ilievskim, Rebec pa verjame, da se bodo s Cibosi še slišali: "Vsekakor. Najprej moram videti, kako dolgo bom odsoten. Čim hitreje se želim vrniti, je pa seveda odvisno od tega, kako se bo celilo koleno."

Domžalčani se še lovijo

Novi lastnik Heliosa, glavnega sponzorja domžalskega moštva, se je pred sezono odločil za prenovo moštva, ki je sestavljeno okoli Rebca. Dodali so dva Američana in Kanadčana ter z novim trenerjem Gregorjem Hafnarjem z visokimi cilji vstopili v novo sezono, kjer pa jim vsaj za zdaj ne gre po načrtih. Po osmih krogih imajo štiri zmage in štiri poraze, kar je manj od pričakovanj, zdaj pa so izgubili še prvega igralca.

"Imeli smo večja pričakovanja. Sestavili smo povsem novo moštvo in potrebujemo čas. Te sezone ne bo lahko pripeljati do konca," še pravi Rebec, ki v teh dneh čaka na atroskopijo kolena.

Ne spreglejte