Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 9. 2013,
23.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Božidar Maljković

Sreda, 4. 9. 2013, 23.51

8 let

Maljković: Rešili so nas bog in dobre vile

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Vojna", ki jo je v pripravah večkrat izpostavljal slovenski selektor Božidar Maljković, se je na EuroBasketu začela. Neugodni Čehi so v nabito polnem Zlatorogu kapitulirali šele v izdihljajih tekme.

Čehi so bili trdoživ nasprotnik slovenski izbrani vrsti. S hitro igro so sejali nemir v našo reprezentanco, ki je morala poiskati ključ do zmage šele v končnici (62:60). Kljub slabšemu izvajanju prostih metov so pričarali veliko veselje v celjskem Zlatorogu, ki je nastalo po zaslugi dobre obrambe v zaključku uvodnega dvoboja na evropskem prvenstvu.

"Veliko se pričakuje od ekipe. Vsi se želijo na vsakem koraku fotografirati s košarkarji. Fantje so si sami ustvarili takšen pritisk, ker so odlično igrali v pripravah. Nihče ni igral tako briljantno kot Slovenija. S trenerji tukaj na prvenstvu si izmenjujemo mnenja in mi pravijo, da bodo proti nam nastradali. Čehi so bili za nas po profilu najbolj neugodna ekipa. Vedel sem, da bomo imeli slabši odstotek meta in bomo divjali v napadu. Po koncu tekme sem rekel igralcem, da smo očitno v ekipi zbrani sami dobri ljudje, saj so nam proti Češki pomagali bog in dobre vile. Čehi so v pripravah denimo premagali Ruse in Turke. Že pred prvenstvom sem dejal, da bo to tekmovanje zelo izenačeno in lahko vsak premaga vsakogar. Videli ste, kako so Nemci premagali Francoze. Niste še videli zadnjega presenečenja," je po izjemno razburljivi tekmi dejal selektor Slovenije Božidar Maljković.

Nenehno je v pripravah poudarjal, da se bo prava vojna začela šele 4. septembra in da se bodo takrat videli junaki. Prvo bitko so naši košarkarji dobili, že čez slabih 24 ur pa jih čaka obračun z evropskimi prvaki Španci. "Igramo proti izjemni ekipi. Trener Juan Orenga je bil celo moj igralec. Pri Špancih so rezultati načrtovani. V ekipi imajo pol igralcev iz lige NBA in pol iz najmočnejše lige v Evropi," je še nekaj besed naslednjemu tekmecu namenil Maljković.

Ne spreglejte