Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 2. 2019,
5.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,07

10

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA Dallas Mavericks Charlotte Hornets Golden State Warriors Igor Kokoškov Phoenix Suns

Četrtek, 7. 2. 2019, 5.32

5 let, 2 meseca

LIGA NBA, 6. FEBRUAR

Dončić najmlajši v zgodovini s takšnim podvigom, med tekmo dobil nova soigralca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,07

10

Luka Dončić | Luka Dončić postavil nov mejnik v ligi NBA. Postal je najmlajši košarkar s tremi trojnimi dvojčki. | Foto Reuters

Luka Dončić postavil nov mejnik v ligi NBA. Postal je najmlajši košarkar s tremi trojnimi dvojčki.

Foto: Reuters

Slovenski košarkar Luka Dončić je postavil nov mejnik v ligi NBA. Postal je najmlajši košarkar s tremi trojnimi dvojčki. Do novega je prišel proti Charlotte Hornets. Med tekmo so pri Dallas Mavericks, ki so na koncu slavili zmago z 99:93, naredili novo menjavo, tokrat s Sacramento Kings.

Met Luki Dončiću proti Charlotte Hornets nikakor ni stekel, saj je iz igre zadel le pet metov od 20 poizkusov. Trojke je denimo metal 2/10. Zato pa je zadel sedem od skupno devetih prostih metov, kar je na koncu znašalo 19 točk.

Vrhunci igre Luke Dončića

Zato pa je bil raznovrsten ob zmagi z 99:93. Pohvalil se je lahko z 11 asistencami, s katerimi je navduševal občinstvo, in desetimi skoki, kar je njegov tretji trojni dvojček v karieri v ligi NBA (v treh košarkarskih prvinah je presegel mejo deset).

S tem podvigom je postal najmlajši košarkar v zgodovini najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu, ki mu je uspelo tolikokrat priti do trojnega dvojčka. Pred njim je imel rekord veliki Lebron James, ki je bil star 20 let in 100 dni, ko se je pohvalil s tremi trojnimi dvojčki. Luki je to uspelo pri 19 letih in 343 dneh.

Povrhu vsega je slovenski košarkar v zadnjih 25 letih lige NBA med najbolj pridnimi zbiratelji trojnih dvojčkov med vsemi novinci. Ben Simmons in Jason Kidd sta jih imela v krstni sezoni več od našega košarkarskega dragulja.

Lukov mejnik je imel dodatno težo, ker je Dallas prišel do zmage, ki je pomembna v boju za končnico. Za osmim LA Clippers zdaj na zahodni konferenci zaostaja pet zmag, a ima tudi dve tekmi manj.

Proti Charlottu smo lahko na delu videli tudi novinca v ekipi, ki sta bila udeležena v veliki menjavi z New York Knicks. Tim Hardaway jr. je ob debiju v dresu Dallasa dosegel 12 točk – Courtney Lee ni še igral, Trey Burke pa se ni vpisal med strelce.

Dve manj od Hardawayja je dosegel Harrison Barnes, ki pa je bil, verjeli ali ne, sredi tekme menjan v drug klub. Šestindvajsetletni košarkar je v zadnji četrtini izvedel za to informacijo. Po tekmi je že začel pakirati kovčke, saj se seli k Sacramento Kings. Z nasprotne strani prihajata 37-letni veteran Zach Randolph in 23-letni Justin Jackson. Ker je bilo preveč igralcev v ekipi, so odpustili še Salaha Mejrija.

"Naj uganem, to je kul, ker delajo na tem, kar je najboljše za prihodnost kluba??? Menjali so ga, ko je dobesedno igral tekmo in sploh ni vedel …," se mu je na Instagramu v bran postavil LeBron James.

S to menjavo so si pri Dallasu naredili manevrski prostor pri višini klubskega proračuna. Zdaj imajo za 13 milijonov dolarjev prostora, da pripeljejo novega košarkarja do zaključka trgovanja v tej sezoni, ali pa počakajo do poletja, ko bodo imeli 30 milijonov dolarjev na razpolago, da v svoje vrste zvabijo zvenečo okrepitev. Če se dogovorijo z Dwightom Powllom glede nove pogodbe, potem bi lahko imeli na voljo celo 40 milijonov dolarjev manevrskega prostora.

Do trojnega dvojčka je ponoči kot Dončić prišel tudi Nikola Jokić, a njegovih 25 točk, 14 skokov in 10 asistenc ni bilo dovolj za zmago Denverja proti Brooklyn Nets.

Strelsko navdahnjen je bil Giannis Antetokounmpo. Grški zvezdnik je Washington Wizards natresel kar 43 točk, Milwaukee pa je s 148:129 slavil zmago.

Prvaki so se znesli nad San Antonio Spurs. Golden State Warriors so bili uspešnejši s kar 141:102.

Luka Dončić Porzingis
Sportal Zvezdnik, ki je okrepil Dallas, že niza hvalospeve na račun Luke Dončića

Lestvici:

Preberite še:

Boban Marjanović
Sportal Nova zajetna menjava v ligi NBA
Luka Dončić
Sportal Dončiću delnice visoko kotirajo
James Harden
Sportal James Harden dosegel 44 točk in Kokoškovu zadal 11. zaporedni poraz #video

 

Ne spreglejte