Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 2. 2019,
7.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,47

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić NBA LeBron James Miami Heat Indiana Pacers

Sreda, 6. 2. 2019, 7.30

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 5. februar

Največje ponižanje LeBrona Jamesa, odkar igra v ligi NBA #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,47
LeBron James | LeBron James je doživel najhujši poraz v 16-letni karieri v ligi NBA. | Foto Reuters

LeBron James je doživel najhujši poraz v 16-letni karieri v ligi NBA.

Foto: Reuters

Košarkarji Indiane so si v noči na sredo privoščili goste iz Los Angelesa in premagali Jezernike kar za 42 točk razlike (136:94). Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James je izkusil najhujši poraz, odkar igra v ligi NBA. Miami je brez poškodovanega Gorana Dragića v gosteh premagal Portland (118:108), Dallas Luke Dončića pa je počival in se pripravljal na sredino domačo tekmo s Charlottom, ki je ostal doma prekratek proti LA Clippers.

Jezerniki so bili na gostovanju v dvorani Bankers Life Fieldhouse nemočni, kot že dolgo ne. Že po prvem polčasu so zaostajali za 23 točk, po odmoru pa ni bilo nič drugače. Sledilo je nadaljevanje kalvarije, v kateri so si zvezdnike Los Angelesa privoščili tudi domači navijači.

Vrhunci dvoboja v Indianapolisu:

Ko je proste mete izvajal Brandon Ingram, so nanj vpili, da ga bo LeBron James zamenjal in bo kmalu prestopil drugam. S tem niso ciljali le na domnevne spore v taboru Los Angelesa in nesoglasja igralcev z vodenjem trenerja Luka Waltona, ampak zlasti na nedavno ponudbo Jezernikov, ki poskušajo v svoje vrste privabiti pri New Orleansu nezadovoljnega zvezdniškega centra Anthonyja Davisa, v zameno pa ponujajo ''skoraj'' polovico trenutne ekipe.

Šele peti v zgodovini lige NBA

James je dvoboj končal pri 18 točkah, devetih asistencah in sedmih skokih. Presegel je mejo 32.000 točk v zgodovini lige NBA (to je uspelo le še Kareemu Abdul-Jabbaru, Karlu Malonu, Kobeju Bryantu in Michaelu Jordanu), a mu ni bilo do veselja, saj je z moštvom izkusil boleč poraz. Tako visoko še ni izgubil, odkar igra v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Pred tem je dvakrat izgubil za 36 točk. Pri gostiteljih je največ točk dosegel Hrvat Bojan Bogdanović (24), Myles Turner je dodal dve manj (22), rezervisti Aaron Holiday, Edmond Sumner in Domantas Sabonis pa so prispevali 17 točk.

Wade navdušil in prekinil zmagoviti niz Portlanda

Vročica je krajšo turnejo po zahodu ZDA začela zmagovito. Premagala je Portland (118:108) in na razpredelnici vzhodne konference zadržala osmo mesto, ki še pelje v končnico. Miami je še enkrat več dokazal, da v tej sezoni igra bolje v gosteh kot doma. V domači dvorani American Airlines Arena ima negativno razmerje zmag in porazov (11-16), v gosteh pa je bistveno uspešnejši (14-11). Center Hassan Whiteside je ob odličnem metu iz igre (11/12) prispeval 28 točk in 11 skokov, veteran Dwyane Wade, ki igra zadnjo sezono in se je poslovil od občinstva v Portlandu ob glasnih ovacijah, pa je dodal 22 točk in 9 skokov.

Po tekmi sta si Wade in Lillard izmenjala dresa:

Pri Portlandu, ki je izgubil prvič po osmih zaporednih zmagah v domači dvorani Moda Center, sta Damian Lillard, letošnji udeleženec tekme All Star, in CJ MCCollum skupaj dosegla 46 točk, a se je Lillard ob skromnem metu za tri točke (2/10) ustavil pri 13 točkah in 10 asistencah, Jake Layman pa je s 25 točkami dosegel strelski rekord kariere.

Dvoboj v Portlandu si je ogledal tudi nogometni vratar Aljaž Ivačič, ki brani barve moštva Portland Timbers v ligi MLS:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Trailblazers 👊

A post shared by Aljaz (@aljazivacic) on

George in Westbrook pišeta zgodovino

Košarkarji Oklahoma City Thunder so na krilih zvezdniškega dvojca George/Westbrook napolnili koš Orlanda in zmagali s 132:122. Paul George je v izjemni strelski formi. Ustavil se je pri 39 točkah in petič zapored v ligi NBA presegel mejo 35 točk, s tem pa poskrbel za rekord v zgodovini franšize (Oklahoma City Thunder/Seattle Supersonics).

Gostje s Floride so v tretji četrtini vodili za 12 točk, a je sledil preobrat. Oklahoma je z delnim rezultatom 31:13 prevzela vodstvo in ga nato obdržala do konca. Russell Westbrook je prispeval 16 točk, 15 asistenc in 16 skokov. To je bil že njegov sedmi zaporedni trojni dvojček. Takšen podvig so v zgodovini lige NBA ustvarili le še trije košarkarski velikani. To so Wilt Chamberlain (absolutni rekorder z devetimi zaporednimi trojnimi dvojčki), Oscar Robertson in Michael Jordan. Pri Orlandu sta največ točk dosegla Terrence Ross (26) in Evan Fournier (25).

Preobrat LA Clippers pri moštvu, na katerega se pripravlja Dončić

Luka Dončić se bo v noči na četrtek, začetek tekme je ob 2.30 po slovenskem času, pomeril s Charlotte Hornets. | Foto: Reuters Luka Dončić se bo v noči na četrtek, začetek tekme je ob 2.30 po slovenskem času, pomeril s Charlotte Hornets. Foto: Reuters Dallas je v noči na sredo miroval. Pripravlja se na domači dvoboj s Charlotte Hornets, ki bo postregel s številnimi novostmi, saj naj bi se prvič v dresu teličkov predstavili trije donedavni kratkohlačniki Courtney Lee, Tim Hardaway Jr. in Trey Burke. Prvič bodo združili moči z Luko Dončićem, ki je na zadnji tekmi v ligi NBA dosegel kar 35 točk.

Charlotte prihaja v Teksas po bolečem domačem porazu proti Los Angeles Clippers, ko je v drugem polčasu vodil že za 20 točk, a nato dovolil gostom iz Kalifornije, da so se na krilih prvega strelca Tobiasa Harrisa (34 točk) vrnili v igro in se veselili zmage v dvorani, ki bo sredi februarja gostila spektakel All Star. Gostitelji bi lahko zmagali, a je Marvin Williams ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke. Najboljši košarkar Charlotta Kemba Walker, ki bo na tekmi All Star zaigral v začetni peterki, je dosegel 32 točk.

V vzhodnem derbiju lige NBA je Toronto s 119:107 v gosteh premagal Philadelphio. Kawhi Leonard je dosegel 24 točk, večino s črte prostih metov (16), Kyle Lowry in Serge Ibaka sta jih dodala 20. Gostiteljem ni pomagala do zmage nova vrhunska predstava Joela Embiida. Center iz Kameruna je dosegel 37 točk in 13 skokov. To je bil že njegov 44. dvojni dvojček v tej sezoni. Avstralec Ben Simmons je dodal 20, Jimmy Butler pa 18 točk. Philadelphia je na domačem parketu v tej sezoni izgubila šele šestič v 27 nastopih.

Kratkohlačniki jo pogrešajo od 1. decembra

New York nadaljuje katastrofalen niz v domači dvorani Madison Square Garden, kjer je nedavno slavil zmago tudi Dončićev Dallas. Kratkohlačniki so izgubili doma že 15. zapored. Tokrat so bili boljši Detroit Pistons (105:92), pri katerih je izstopal Blake Griffin (29 točk).

Predstava Smitha Jr. proti Detroitu:

Dennis Smith Jr. je po selitvi iz Dallasa nastopil drugič za New York in bil s 25 točkami (met iz igre 11/25) prvi strelec gostiteljev. DeAndre Jordan je dosegel osem točk in osem skokov, Wesley Matthews pa je končal tekmo pri devetih točkah in petih asistencah. New York je nazadnje doma zmagal 1. decembra 2018, ko je po podaljšku ugnal Milwaukee.

 Lestvici:

Ne spreglejte