Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2023,
22.00

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Šenčur Gorenjska gradbena družba Helios Suns KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Liga Nova KBM

Torek, 23. 5. 2023, 22.00

11 mesecev

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, DRUGI TEKMI

Po Cedeviti Olimpiji brez poraza v finale tudi Helios Suns

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Cedevita Olimpija Umano Reyer Marko Jeremić | Marko Jeremić je za zmago Olimpije z 91:70 prispeval 22 točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Marko Jeremić je za zmago Olimpije z 91:70 prispeval 22 točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi finalist državnega košarkarskega prvenstva oziroma lige Nova KBM je Cedevita Olimpija, ki je v nedeljo tudi na drugi polfinalni tekmi proti Šenčurju GGD upravičila vlogo favorita, zmagala je z 91:70. Z 2:0 v zmagah so se v finale uvrstili tudi Helios Suns. V torek zvečer so na drugi polfinalni tekmi Krko premagali z 92:86.

Košarkarji Cedevite Olimpije so prvi finalisti lige Nova KBM. Polfinalno serijo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur so odločili v dveh tekmah. Ljubljančani bodo osemindvajsetič igrali v finalu DP - manjkali so le v letih 2000, 2015 in 2016 - in se potegovali za jubilejni dvajseti naslov oziroma tretjega v nizu. Hkrati lahko z naslovom zaokrožijo zbirko domačih lovorik v sezoni 2022/23. Septembra so namreč osvojili superpokal, februarja pa pokal Spar.

Po zmagi v petek v Šenčurju z osmimi točkami razlike je Cedevita Olimpija v Tivoliju zmagala bolj prepričljivo. Po treh četrtinah je imela dvanajst točk prednosti, najvišjo razliko pa je dosegla pri rezultatu 87:60. Marko Jeremić je bil z 22 točkami in metom 5:9 za tri točke prvi strelec tekme. Amar Alibegović je dodal 20 točk, 11 jih je prispeval Karlo Matković, deset pa Alen Omić. Pri gostih je Armin Hrštić zbral 15 točk, Dino Murić pa 12.

Blaž Mahkovic | Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Blaž Mahkovic Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Helios Suns, ki bodo šestič igrali v finalu, so bili doslej prvak Slovenije v sezonah 2006/07 in 2015/16. Najboljša posameznika pri zmagi z 92:86 sta bila kapetan Blaž Mahkovic z 32 točkami in Tibor Mirtič, ki jih je dosegel 20. Za poraženo Krko jih je 22 prispeval Miha Cerkvenik, 19 pa jih je dodal Rok Stipčević. Krka je odlično odigrala prvi polčas, v katerem si je priigrala 14 točk prednosti, Helios pa jo je nadigral v drugem delu (51:33), ko je imel več moči in želje. To je bila sicer že deseta tekma Novomeščanov in Domžalčanov v tej sezoni v treh različnih tekmovanjih. Helios Suns jih je dobil šest.

Finale bo potekal na tri zmage, datumi tekem pa bodo znani, ko bo Cedevita Olimpija končala nastope v ligi Aba. To nedeljo jo čaka prva tekma v polfinalu proti Partizanu.

Liga Nova KBM, polfinale, drugi tekmi

Nedelja, 21. maj:

Torek, 23. maj:

Polfinale lige Nova KBM:

Šenčur GGD : Cedevita Olimpija /0:2/
Krka - Helios Suns /0:2/

//Izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.

Preberite še:

Cedevita Olimpija : FMP Josh Adams
Sportal Američan predčasno sklenil sezono in zapustil Slovenijo
Real Madrid, zmagovalec evrolige 2023
Sportal Luka Dončić navdušen, madridski Real še enajstič prvak evrolige
 
Ne spreglejte