Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
6.02

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Liga NBA NBA Brooklyn Nets Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 5. 1. 2023, 6.02

1 leto, 3 mesece

LIGA NBA, 4. JANUAR

Dragić jo je z Biki zagodel nekdanjemu klubu: po 12 zmagah se je niz končal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Goran Dragić | Goran Dragić je s Chicago Bulls pred domačimi navijači prekinil zmagoviti niz Brooklyna.  | Foto Guliverimage

Goran Dragić je s Chicago Bulls pred domačimi navijači prekinil zmagoviti niz Brooklyna.

Foto: Guliverimage

Goranu Dragiću je z ekipo Chicago Bulls v razprodani domači dvorani United Center uspelo zaustaviti zmagoviti niz Brooklyn Nets. Ta je trajal kar 12 tekem, tokrat pa so Biki kljub 44 točkam Kevina Duranta zmagali s 121:112. 

Luka Dončić
Sportal Fantastično, kakšno priznanje za Luko Dončića

Vrhunci tekme med Chicago Bulls in Brooklyn Nets (121:112):

Goran Dragić je odigral 17 minut tekme, v tem času pa k zmagi Chicago Bulls s 121:112 prispeval šest točk, tri skoke in šest asistenc. Pri Bikih sta bila najbolj razpoložena DeMar DeRozan in Patrick Williams, ki sta k domači zmagi prispevala po 22 točk, Nikola Vučević jih je dodal 21, ob tem pa še 13 skokov.

Z zmago bi se ekipa Brooklyn Nets na vrhu vzhodne konference izenačila z Boston Celtics, namesto tega pa je zdaj skupaj z Milwaukee Bucks - ti so s 104:101 v gosteh premagali Toronto Raptors - na drugem mestu s tekmo zaostanka za Kelti.

Izjemen strelski večer Duranta

Z zmago košarkarji Chicaga niso samo zaustavili zmagovitega niza gostov, temveč tudi pokvarili izjemen večer Kevina Duranta, ki je tekmecem natrosil kar 44 točk. Kyrie Irving jih je dodal 25, Seth Curry pa 22 s klopi, a gostitelji so imeli kar šest košarkarjev, ki so dosegli vsaj deset točk.

Naslednja tekma Bike čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Philadelphia 76ers.

Antetokounmpo že do 31. trojnega dvojčka v karieri

V Torontu je dan po 55 točkah spet blestel Giannis Antetokounmpo, ki je s trojnim dvojčkom - 30 točk, 21 skokov in deset podaj - pomagal Milwaukeeju do zmage po podaljšku s 104:101 pri Toronto Raptors. Antetokounmpo je bil tudi podajalec Graysonu Allenu za odločilno trojko 11 sekund pred koncem podaljšane igre.

"Tega ne moreš narediti sam. Zaupati moraš svojim soigralcem," je dejal Antetokounmpo in dodal: "Poskušam biti agresiven ... Toda na koncu koncev se vsi prilepijo name in moj soigralec je povsem odprt. Pri zadnji potezi je bil Grayson popolnoma odprt in uspelo mi je podati žogo."

To je bil 31. trojni dvojček v karieri za grškega zvezdnika in šesti, ko mu je uspelo doseči vsaj 30 točk in 20 skokov.

James Harden je za Philadelphia 76ers dosegel 26 točk in osem podaj, Tobias Harris, De'Anthony Melton in Montrezl Harrell pa so vsak dodali po 19 točk, s čimer so gostitelji po podaljšku premagali Indiano s 129:126.

Sixers so igrali brez prvega zvezdnika Joela Embiida, ki je poškodovan, a so kljub temu prekinili niz štirih zmag Indiane.

Koš Evana Mobleyja štiri sekunde pred koncem je prinesel Clevelandu zmago nad Phoenixom z 90:88. Caris LeVert je bil najboljši pri Cavaliers z 21 točkami, Donovan Mitchell pa je dodal 20 točk in devet podaj.

Odločilni koš Evana Mobleya:

Ja Morant je dosegel 23 točk in osem skokov ter popeljal Memphis Grizzlies do zmage s 131:107 pri Charlotte Hornets, s katero so se grizliji na vrhu zahodne konference izenačili z Denverjem Vlatka Čančarja.

Prvi mož za zmago Minnesote Timberwolves proti Portlandu s 113:106 je bil Anthony Edwards z 32 točkami.

C.J. McCollum je dosegel 28 točk, Jonas Valančiunas pa je dodal 16 točk in 17 skokov za New Orleans Pelicans, ki so s 119:108 doma premagali Houston Rockets.

Zmagali so tudi New York Knicks, ki so na krilih 38 točk Jalena Brunsona, Julius Randle pa je dodal 25 točk in 13 skokov premagali San Antonio s 117:114.

Liga NBA, 4. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončićev sanjski niz se nadaljuje, Dragić spremljal rekorden dosežek
Denver Boston Nikola Jokić
Sportal Dvoboj vodilnih dobil Denver, tudi s Čančarjevimi točkami

 

Ne spreglejte