Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

2

Natisni članek

Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Torek, 11. 12. 2018, 7.00

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 10. december

Rekorda Dončića, ki ga je trener prikrajšal za podvig, Dragić čestital Jamesu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

2

Luka Dončić | Luka Dončić je bil blizu prvega trojnega dvojčka v ligi NBA, a v zadnjih 15 minutah ni igral. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil blizu prvega trojnega dvojčka v ligi NBA, a v zadnjih 15 minutah ni igral.

Foto: Reuters

Za Luko Dončićem je slab strelski večer v ligi NBA, a je lahko zadovoljen, saj so Dallas Mavericks razbili Orlando Magic s 101:76 in dosegli deseto domačo zmago v nizu. Slovenski zvezdnik je poskrbel za dva osebna rekorda in bil povsem blizu trojnega dvojčka v ligi NBA. Goran Dragić, ki je zaradi težav s kolenom izpustil zadnjo tekmo, se je vrnil v postavo Miami Heat, a na gostovanju pri Los Angeles Lakers odigral le 17 minut. Dosegel je sedem točk, Vročica pa je ostala praznih rok (105:108). 

Statistika Luke Dončića:

Tekma proti Orlandu:
7 točk (met za dve 2/6, met za tri 0/5, prosti meti 3/3), 11 skokov, 9 asistenc, 1 ukradena žoga, 1 blokada in 2 izgubljeni žogi v 25 minutah.

Povprečje v sezoni:
17,8 točke, 6,7 skoka, 4,3 asistence, 1,1 ukradene žoge, 0,3 blokade in 3,5 izgubljene žoge.

Luka Dončič je ob katastrofalnem metu iz igre, ki je ob koncu znašal 18 odstotkov, dosegel vsega sedem točk. To je njegov drugi najslabši izkupiček v ligi NBA, a je zato poskrbel za največ skokov in asistenc v svoji kratki karieri v ligi NBA. Zbral je enajst skokov (prej deset) in devet asistenc (prej osem), kar mu pred tem ni uspelo še nikoli.

Luka Dončić
Sportal Dončić živi najstniške sanje, legenda lige NBA več kot očarana #video

Komaj 19-letni slovenski košarkar je bil tri minute pred koncem tretje četrtine pri izkupičku sedmih točk, enajstih skokov in devetih asistenc povsem blizu prvega trojnega dvojčka v ligi, a takrat se je trener Dallasa Rick Carlisle ob visokem vodstvu svoje ekipe s 70:50 odločil, da ga posadi na klop. V zadnjih 15 minutah slovenski najstnik ni igral, tako da bo moral na tak podvig še nekoliko počakati.

Vrhunci Luke Dončića proti Orlandu:

Dončić je poskrbel tudi za potezo večera, potem ko je že v prvi četrtini iznajdljivo, predvsem pa atraktivno podal za koš Jalona Brunsona med nogami črnogorskega košarkarja Nikole Vučevića.

Podaja med nogami Nikole Vučevića:

Dallas je postal trdnjava

Tudi brez njegove pomoči je Dallas zlahka zmagal in se ob koncu veselil zmage s 101:76. Telički so dosegli deseto domačo zmago v nizu in dokazali, da so v dvorani American Airline Center velik zalogaj. Dallas zdaj ob 11 porazih s 14 zmagami vztraja na mestih, ki ob koncu rednega dela sezone vodijo v končnico.

Pri Dallasu je bil najbolj razpoložen Harrison Barnes z 19 točkami. Drugi najboljši strelec je bil Jalen Brunson, ki se je ustavil pri 17 točkah. Pri Orlandu je izstopal le Jonathan Simmons z 18 točkami. Drugi najboljši strelec ekipe Aaron Gordon jih je zmogel samo deset.

Dallas se bo naslednjič predstavil v noči na četrtek, ko bo gostil Atlanto.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić, zvezdniki, legende in podatek, ki se mu čudi ves svet

Statistika Gorana Dragića:

Tekma proti Los Angeles Lakers:
7 točk (met za dve 2/5, met za tri 1/4), 2 skoka, 2 asistenci in 2 izgubljeni žogi v 17 minutah in 36 sekundah.

Povprečje v sezoni:
15,3 točke, 3,2 skoka, 4,9 asistence, 1,1 ukradene žoge, 0,3 blokade in 2,5 izgubljene žoge.

Prijatelja sta se zabavala, trener pozabil na Dragića

Dvoboj v Los Angelesu sta zaznamovala razburljiva končnica, v kateri je Miami zapravil priložnost za podaljšek, ter veliko prijateljstvo nekdanjih zvezdniških soigralcev LeBrona Jamesa in Dwayna Wada, ki sta pred leti z Vročico skupaj osvojila dva naslova v ligi NBA (2012 in 2013). Družila sta se že pred tekmo, si na njej simbolično izmenjala dresa, na parketu pa dokazala, zakaj sta v srcih ljubiteljev košarke zapisana z zlatimi črkami. To je bil že njun 31. medsebojni dvoboj, po novem pa je v zmagah v prednosti kralj James (16:15).

Dokaz, kako velika prijatelja sta LeBron James in Dwayne Wade:

Jezerniki so zmagali s 108:105 in poskrbeli, da je Miami prvič, odkar se je odpravil na dolg niz gostovanj, ostal praznih rok. To je bilo tretje zaporedno gostovanje moštva s Floride, ki ga čakajo še tri zaporedne tekme v gosteh. Tekmeca sta se kar 13-krat izmenjala v vodstvu, gledalci so videli kar 12 izenačenih rezultatov, v zadnjih sekundah pa so si domačo zmago, s katero so si že izboljšali položaj v zgornji polovici razpredelnice zahodne konference, zagotovili Lakers.

Prvi strelec dvoboja je bil Kyle Kuzma (33 točk). James se je ustavil pri 28 točkah, 12 asistencah in devetih skokih. Tako je le za en skok zgrešil novega trojnega dvojčka v ligi NBA. Wade je končal tekmo pri 15 točkah, prav vse je dosegel v drugem polčasu, prispeval je še deset asistenc in pet skokov. Sedem sekund pred koncem je zgrešil trojko, s katero bi lahko izenačil rezultat na 108:108.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Pri Miamiju je po točkah izstopal Justise Winslow (28). To je njegov strelski rekord v ligi NBA. Od desetih metov za tri točke jih je zadel kar šest. Slovenski as Goran Dragić, ki se je vrnil po težavah s kolenom in bil član začetne peterke, je na parketu prebil le slabih 18 minut. V zadnji četrtini sploh ni stopil na igrišče. Dosegel je sedem točk.

Vročica bo v noči na četrtek gostovala pri Utah Jazz, pred dobrim tednom ga je na domačem parketu premagala s 102:100.

Curry prerodil Bojevnike

Golden State je v noči na torek oponašal Dončićev Dallas. Le nekaj ur pozneje so tudi branilci naslova izkoristili prednost domačega igrišča, premagali Minnesoto (116:108) in pozdravili četrto zaporedno zmago, s tem pa razmerje zmag in porazov v tej sezoni v domači dvorani izboljšali na 12:2. Prav s takšnim se lahko pohvali tudi 19-letni Ljubljančan v teksaškem velemestu.

Vrhunci Stephena Curryja proti Minnesoti:

Pri Bojevnikih je izstopal najboljši strelec Stephen Curry. Dosegel je 38 točk, od tega kar sedem trojk, in postal najboljši strelec večera. Dodal je sedem skokov in šest podaj. Odkar se je vrnil po poškodbi, je odigral pet tekem, njegovo strelsko povprečje na tekmo pa znaša imenitnih 31,4 točke.

Njegov strelski učinek sta mojstrsko dopolnila Klay Thompson (26) in Kevin Durant (22), z raznovrstnostjo pa je nase ponovno opozoril Draymond Green (7 točk, 10 skokov, 7 asistenc), ki je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega obrambnega igralca lige. Zvezdniki Golden Stata so tako dokazali dobro pripravljenost pred težko pričakovanim spopadom z vodilnim klubom v tej sezoni (in na Vzhodu) Torontom, s katerim se bodo pomerili v noči na četrtek.

Poškodba zvezdnika Philadelphie

Jimmy Butler si je poškodoval mišico. | Foto: Reuters Jimmy Butler si je poškodoval mišico. Foto: Reuters Philadelphia je doma brez večjih težav premagala Detroit (116:102), a tudi ostala brez zvezdnika Jimmyja Butlerja. Nekdanji as Minnesote, ki se je pred kratkim pridružil Philadelphii, je zaradi poškodbe mišice zapustil parket dobri dve minute pred koncem prve četrtine.

Do takrat se ni vpisal med strelce, iz igre je zgrešil vse tri mete, tako da je dvoboj končal brez točk. Klub še ni razkril, kako dolgo bo odsoten.

Kokoškov izgubil po podaljšku

Dallas se bo z Dončićem ta teden pomeril tudi s Phoenixom, ki mu ni zmanjkalo veliko do zmage nad Los Angeles Clippers. Izbranci nekdanjega "zlatega" slovenskega selektorja Igorja Kokoškova so ostali praznih rok po podaljšku (119:123). Sonca tako ostajajo pri štirih zmagah, kar je najbolj skromen dosežek v ligi. DeAndre Ayton, št. 1 z letošnjega nabora, se je izkazal z 20 točkami in 12 skoki. Pri gostih iz Kalifornije je Tobias Harris dosegel 33 točk, 25 pa jih je dodal slovenski zahodni sosed, Italijan Danilo Gallinari.

Liga NBA, 10. december

 

Lestvica lige NBA

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dragićev mentor se je poklonil Dončiću, ki je z razlogom zamenjal superge
Milwaukee Bucks
Sportal Najboljša ekipa lige NBA poražena še drugič zapored #video
Luka Dončić
Sportal Najbolj norih 112 NBA sekund Luke Dončića #video

 

 

 

Ne spreglejte