Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2015,
22.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sobota, 19. 12. 2015, 22.48

8 let

Krka je osvojila Zadar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji novomeške Krke so v 15. krogu lige Aba v gosteh premagali Zadar s 74:67 (19:13, 33:28, 54:45).

Zadrčani so doživeli še tretji zaporedni poraz v ligi in prekinil niz štirih zmag na domačem igrišču. Krka pa je še enkrat dokazala, da ji igranje v Zadru ustreza, saj so na enajsti tekmi v Zadru še šestič zmagali. Novomeščani imajo zdaj enako razmerje zmag in porazov (7:8) kot današnji tekmec, s katerim so v sredini lestvice. Najboljši strelec pri domačih je bil Ante Delaš z 20 točkami, pri gostih pa je Stefan Sinovec dal 17 točk in zbral 10 skokov.

Novomeščani so bili v prvem polčasu praktično ves čas v prednosti, povedli tudi že za devet točk, a slabše odigrali zaključek druge četrtine, zgrešili nekaj metov in gostiteljem omogočili približanje na 26:28. Na glavni odmor pa je Krka vendarle nesla nekaj večji zalogaj, koš Jureta Lalića je pomenil prednost petih točk.

Ta je hitro skopnela, v 25. minuti je Ante Delaš domače po dolgem času pripeljal do vodstva, ko je zadel za 37:36. Toda Dolenjci so dobro odgovorili, po točkah Luke Lapornika so spet pobegnili za šest točk (43:37), isti igralec pa je malce zatem zadel še trojko za 46:39. Po še eni trojki Mirka Mulalića in košu Lalića je Krka v zadnji minuti tretje četrtine povedla z 51:41, v zadnjih deset minut pa nesla še vedno lepih devet točk naskoka.

Pet minut pred koncem tekme je Novomeščanom kazalo še bolje, ko je Ive Ivanov povišal na 61:49. Zadrčani so se nato sicer začeli približevati, v zadnji minuti prišli le na tri točke zaostanka, nato pa je Lapornik ukradel žogo in zadel prosta meta, s katerima je dokončno odločil tekmo.

Krka bo v 16. krogu že v torek gostila Tajfun, Zadar pa bo dva dni pozneje gostoval pri Crveni zvezdi.

Ne spreglejte