Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 2. 2016,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Maccabi Tel Aviv Gašper Potočnik

Sreda, 3. 2. 2016, 13.47

8 let

Košarkarji Olimpije se bodo počutili evroligaško

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred košarkarji Uniona Olimpije je zadnja domača tekma v letošnji evropski sezoni. V goste prihaja evroligaški Maccabi iz Tel Aviva, na tekmi pa bo tudi ogromno skavtov iz lige NBA.

Na prvi tekmi v Izraelu so košarkarji Uniona Olimpije zdržali en polčas, nato pa je večja kakovost prišla na plan in košarkarji Maccabija so se z 82:73 veselili zmage.

Izraelski košarkarski gigant je sezono sicer začel v evroligi, vendar iz nje predčasno izpadel, evropsko popotovanje pa nadaljuje v EuroCupu. Po štirih tekmah je pri dveh zmagah in bo v zadnjih dveh krogih skušal priti do napredovanja, kar pa ne more več uspeti Ljubljančanom, ki so s štirimi porazi prikovani na rep skupine M.

"To je za nas ena lažjih tekem. V užitek bo igrati proti ekipi, kot je Maccabi. Po drugi strani je nasproti odličen nasprotnik. Veselimo se dvoboja. Verjamem, da se lahko pokažemo v dobri luči in pariramo slovitim imenom. Skušali bomo razporediti minutažo tudi med tiste, ki sicer ne igrajo veliko. Predvsem mladi jo bodo dobili in upamo, da bomo v igri za zmago do konca," pred tekmo, ki se bo začela danes ob 20.30, pravi trener Olimpije Gašper Potočnik.

Na prvi tekmi so imeli veliko težav s skokom, saj so gostitelji kar štirinajstkrat uspešno skočili v napadu, zato bo potrebna pri zapiranju svojega obroča kolektivna igra: "Maccabi goji hiter način igre. Po drugi strani igramo doma in se ne smemo povsem umiriti. Želimo odigrati dobro obrambo, doseči čim več lahkih košev iz protinapadov. Ne bomo pa smeli zdivjati. Z maksimalno osredotočenostjo in ekipno igro bomo morali izničiti fizično moč tekmeca."

Danes bo tako zadnjič v tej evropski sezoni poveljeval ekipi na domačih tleh, saj naslednji teden čaka zeleno-bele še gostovanje pri Unicsu: "Želimo si čim bolj polnih tribun. Fantje si zaslužijo, glede na to, da pridno trenirajo in delajo, več podpore."

Bodo pa danes mladih košarkarji dodatno na očeh skavtov iz lige NBA. Prihod so napovedali skavti naslednjih klubov: Boston Celtics, Charlotte Hornets, Denver Nuggetrs, Detroit Pistons, Houston Rockets, Phialdeplhia 76'ers, Miami Heat, Milwaukee Bucks, Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns, Sacramento Kings in Toronto Raptors. Pri Olimpiji naj bi največ zanimanja požela Blaž Mesiček in Vlatko Čančar, pri gostih pa nadarjeni hrvaški košarkar Dragan Bender, za katerega pa še ni jasno, ali bo danes igral ali ne.

Ne spreglejte