Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
8.40

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

3

Natisni članek

Tokio 2020 kvalifikacije za olimpijske igre Igor Kokoškov

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 8.40

4 leta, 5 mesecev

Kokoškov se vrača v Evropo: ugriznil v selektorsko jabolko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

3

Igor Kokoškov | Igor Kokoškov bo po poročanju srbskih medijev vodil tamkajšnjo reprezentanco. | Foto Vid Ponikvar

Igor Kokoškov bo po poročanju srbskih medijev vodil tamkajšnjo reprezentanco.

Foto: Vid Ponikvar

Srbski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je popeljal Slovenijo do zlate medalje na evropskem prvenstvu v Turčiji leta 2017, bo po novem vodil srbsko izbrano vrsto.

Po poročanju srbskega Sporkluba je Igor Kokoškov novi trener srbske košarkarske reprezentance. Predsednik srbske košarkarske zveze Predrag Danilović je pred dnevi dejal, da bo ime novega selektorja znano kmalu, očitno pa so informacije našle pot do javnosti, preden je srbska krovna košarkarska zveza uradno naznanila novega prvega moža stroke.

Igor Kokoškov, ki je uspešno vodil slovensko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu 2017 in jo popeljal do naslova evropskih prvakov, bo na trenerski klopi zamenjal Aleksandra Đorđevića, ki se z izbrano vrsto ni proslavil na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

"Čez nekaj dni bomo več vedeli," je Kokoškov v nadalejvanju ponedeljkovega dopolodneva odgovoril na vprašanje za B92, če bo dejansko prevzel reprezentanco. Ker ni demantiral novice, lahko sklepamo, da bo on naslednji prvi mož stroke v članski izbrani vrsti.

Srbijo prihodnje poletje čakajo pomembne kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu. Povrhu vsega bodo gostili skupino v Beogradu, zato so pričakovanja v Srbiji velika. Le zmagovalna ekipa turnirja se bo namreč uvrstila na olimpijske igre.

Nasproti bi mu lahko stala tudi Slovenija

Eden od mogočih tekmecev je tudi Slovenija, saj je naša reprezentanca prejela posebno povabilo za kvalifikacije. Preostala mogoča prizorišča so še Split (Hrvaška), Kaunas (Litva) in Victoria (Kanada).

Kokoškov bo tako kot v času vodenja Slovenije imel dvojno funkcijo, saj trenutno opravlja vlogo pomočnika pri moštvu Sacramento Kings, ki je ponoči na domačih tleh premagalo najboljšo ekipo v vzhodni konferenci Boston Celtics.

Pred dvema letoma je Kokoškov na EuroBasketu popeljal Slovenijo do zlate medalje. | Foto: Sportida Pred dvema letoma je Kokoškov na EuroBasketu popeljal Slovenijo do zlate medalje. Foto: Sportida

Trenersko kariero je začel že leta 1992, potem ko je imel prometno nesrečo in bil kar osem mesecev v bolnišnici, kar je leta 2015 izpostavil v intervjuju za Sportal.

Držal se ga je naziv prvi. Kot prvi evropski trener je delal v strokovnem štabu študentske lige, kot prvi neameriški trener je dobil službo v ligi NBA, prav tako je postal prvi neameriški trener, ki je vodil ekipo v najmočnejši ligi. Lani je namreč prevzel vodenje Phoenix Suns, vendar je moral klop zapustiti in se zdaj preselil k Sacramentu, kjer opravlja vlogo pomočnika.

Ne spreglejte