Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 8. 2014,
17.13

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc Goran Dragić Goran Dragić Erazem Lorbek gleženj

Četrtek, 7. 8. 2014, 17.13

4 leta, 4 mesece

Kaj petek prinaša za slovensko reprezentanco?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po turneji na Kitajskem in dveh dneh počitka se bo slovenska košarkarska reprezentanca spet zbrala danes, ko se ji bosta priključila tudi vodilna moža Goran Dragić in Erazem Lorbek.

Slovenski selektor Jure Zdovc se je po prihodu iz Kitajske, kjer je Slovenija v finalu Stankovićevega pokala izgubila proti Rusiji – ta je bila učinkovitejša od naših košarkarjev tudi drugi dan tekmovanja –, zahvalil Mateju Krušiću in Mitji Nikoliću ter jima povedal, da na njiju v sklopu misije svetovno prvenstvo Španija ne računa več.

Zato pa v polnem pogonu pričakuje Gorana Dragića in Erazma Lorbka. Pri obeh je na tapeti ista težava. Gleženj je Gogiju nagajal vso lansko sezono, a pravi, da pri njem ne bo ovir v reprezentanci. Če ne bi bilo zahteve Phoenix Suns, bi v polnem pogonu z reprezentančnimi kolegi vadil že od začetka, tako pa je moral vaditi po posebnem programu in tudi izpustiti odhod na Vzhod.

Upamo lahko, da bo od petka nemoteno vadil tudi Erazem, ki je prišel na reprezentančni zbor z zatečenim gležnjem, a bolečin ni čutil. Kako učinkovita je bila rehabilitacija, bo znano kmalu, je pa prisotnost najstarejšega od bratov Lorbek za našo izbrano vrsto izjemno pomembna, saj Slovenija pod obročem potrebuje košarkarja njegovega kova.

Reprezentanci se bo pridružil tudi pomočnik v strokovnem štabu Gašper Potočnik, ki je med kitajsko turnejo treniral z Dragićem.

Slovenski košarkarji bodo priprave nadaljevali na Gorenjskem. V smučarskem središču v Kranjski Gori bodo do torka odpravljali napake, ki so na Kitajskem priplavale na površje, nato pa jih po prostem dnevu čaka pot v Litvo, kjer bodo naslednji trije pripravljalni preizkusi proti Novi Zelandiji, Grčiji in Litvi.

In ravno na drugi tekmi bomo v državi, ki je leta 2011 gostila evropsko prvenstvo, letos prvič v reprezentančnem dresu videli igrati starejšega od bratov Dragić, saj mu je vodstvo Phoenix Suns za ta dvoboj dovolilo, da stopi na parket. Zeleno luč mu bodo prižgali še za obračuna z Grčijo in ZDA, preostale štiri (Slovenija se lahko po sedmih tekmah pohvali s petimi zmagami in dvema porazoma) pa bo spremljal z roba parketa. Bo pa zato aktiven na vseh tekmah svetovnega prvenstva, na katerih ga bo Zdovc krvavo potreboval.

Ne spreglejte