Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
6. 12. 2014,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Dino Murić Union Olimpija liga ABA

Sobota, 6. 12. 2014, 13.41

8 let

Isti načrt za drugačne Madžare

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Olimpije in Szolnokija se bodo pomerili še drugi v enem tednu, skupno pa že tretji v sezoni. Trener Ljubljančanov poudarja, da bo tekma drugačna kot v sredo, a cilj sta novi dve točki.

Dvorana Stožice bo tri dni po visoki zmagi zmajev znova prizorišče istih nasprotnikov, razlika bo le tekmovanje. Olimpija je v sredo Szolnoki odpravila v Eurocupu in si z zmago zagotovila zimsko preživetje v Evropi, za nastopanje v evropskih pokalih tudi v naslednji sezoni pa bodo pomembne zmage tudi v ligi ABA, začenjši s tekmo proti madžarskemu prvaku ob 17. uri.

”Pred nami je še pomembnejša tekma kot tista v Evropskem pokalu. Dosegli smo prvi cilj in sedaj se lahko popolnoma osredotočimo na Ligo ABA. Analizirali smo sredino medsebojno tekmo in se pripravili na mogoče malo drugačen Szolnoki Olaj, ki si želi zmagati in se priključiti boju za vrh lestvice Lige ABA. Če želimo zmagati na tej tekmi moramo prikazati isto željo in pristop kot v drugem delu sredine tekme Evropskega pokala. V obrambi in skoku moramo odigrati izjemno agresivno skozi celotno tekmo brez popuščanja,” pred tekmo opozarja Aleš Pipan, ki se zaveda, da bodo njegovi varovanci težko še enkrat tako dobro zadevali izza razdalje. V sredo so Szolnokiju nasuli kar 14 trojk.

Ljubljančani bodo nastopili brez Hrista Nikolova, ki ga muči poškodba mišice, manjkal pa bo tudi Finec Sasu Salin.

Tudi kapetan previden

Pred novo epizodo v slovensko – madžarskem obračunu je pri napovedih previden tudi povratnik v zmajeve moštvo kapetan Dino Murić, ki je proti Szolnokiju zaigral po mesecu premora zaradi težav s kolenom.

”Ne glede na to, da smo v sredo jih že premagali, se zavedamo, da bo sobotna tekma drugačna. Szolnoki Olaj je izkušena ekipa, ki se zna hitro pobrati po porazu. Želimo si zmage, ki pa jo lahko dosežemo zgolj z odlično obrambo in skokom,” je načrt kapetana Ljubljančanov za tretjo zaporedno zmago proti Szolnokiju, ki ima po desetih krogih polovično razmerje zmag in porazov ter zaseda sedmo mesto v jadranski druščini.

Ne spreglejte