Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
14. 9. 2011,
22.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vlado Ilievski Makedonija

Sreda, 14. 9. 2011, 22.49

7 let, 12 mesecev

Ilievski: Bog je poslušal 'cimra'

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na EP makedonska košarkarska reprezentanca preseneča še naprej. V četrtfinalu je po suverenem zaključku Vlada Ilievskega izločila Litvo. Nekdanji član Olimpije je bil prepričan v zmagoviti koš.

Tako kot proti Panathinaikosu v dresu Uniona Olimpije je bil Vlado Ilievski tudi v četrtfinalu proti Litvi prepričan, da bo njegova trojka ob zaključku, ko je Makedonija enajst sekund do konca zaostajala s 63:65, našla želeni cilj. Prav Ilievski je nato zadel še prosti met in zabil zadnji žebelj v litovsko krsto. "Bil sem 90-odstotno prepričan, da bo šla žoga notri. Večino metov sem zgrešil na tej tekmi. Bog vse vidi. Moj cimer je šel danes zjutraj na okno in se obrnil proti nebu: 'Bog, do sedaj si nam dal že veliko. Če nam imaš še kaj za dati, nam daj danes. Ne privarčuj tega za drugič,'" je Ilievski veselo razlagal po zgodovinskem uspehu Makedonije.

"Zaupamo drug v drugega"

Nosilci makedonske reprezentance dihajo praktično že na škrge, zato so nekateri že odšli na infuzijo po dodatne vitamine. Med njimi je bil tudi Vlado, ki je proti Litvi vnovič igral velikih 38 minut. In kakšen recept sploh imajo za tako uspešno poglavje v njihovi zgodovini košarke? "Uživamo in to je naš recept. Žogo si podajamo in veliko mečemo. Včasih imamo tudi izsiljene mete, vendar noben ne gleda drugega grdo. Vemo, da se moramo držati naše igre vseh 40 minut, če želimo uspeti in za enkrat nam dobro uspeva. Zaupamo drug v drugega in to nam daje rezultat. Videli smo mladega Stojanovskega, ki je zadel pet trojk. Vedno mu rečemo, da mora metati, če je sam. Če ne, ga kregamo. Občutek po tem uspehu je enkraten in naj ostane z nami do konca življenja," pravi Ilievski.

Pred Makedonci je sedaj polfinale in velika Španija, a tudi proti aktualnim evropskim prvakom se ne mislijo predati. "Proti Špancem ne bomo šli z belimi zastavami. So poleg Francozov prvi favoriti prvenstva. Nimamo vsak dan priložnosti, da igramo proti evropskim prvakom in svetovnim z Japonske. Zvezdniki, kot so Gasol, Navarro, Fernandez … bodo velik motiv za nas."

Ne spreglejte