Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Chris Bosh Miami Heat Kobe Bryant

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 7.45

8 let

Goran Dragić je bil v eni prvini najboljši na tekmi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moštva v ligi NBA so zakorakala v tekmovalni del pripravljalnega obdobja na novo sezono. Miami Heat na čelu z Goranom Dragićem so za uvod pred domačimi navijači izgubili proti Charlotte Hornets.

Navijači Miamija so z velikim navdušenjem pozdravili vrnitev Chrisa Bosha, pri katerem so v začetku leta ugotovili, da ima pljučno embolijo. Krilni center Vročice se je zdaj vrnil v tekmovalni pogon in po dolgem času spet zaigral, na prvi tekmi pa dosegel 14 točk, zbral sedem skokov in bil tudi najboljši strelec moštva.

Na delu smo lahko prav tako videli Gorana Dragića, ki je bil v igri 25 minut. Tokrat se ni odločil za strelski podvig, saj je le trikrat pogledal proti košu in enkrat zadel, zato pa je bil najboljši podajalec moštva. Šest žog je namreč podelil soigralcem, zraven pa dodal štiri skoke in dve ukradeni žogi.

Prav Gogi in Bosh, ki sta sploh prvič zaigrala skupaj, od kar je slovenski košarkar prestopil na Florido, pa sta na tekmi pokazala, da lahko od njune naveze pričakujemo veliko pick'n'roll akcij. V ZDA so se razpisali, da se pri Boshu sploh ni opazilo, da bi izpustil zadnja meseca pretekle sezone. "Če postaviš ribo v vodo, bo plavala," se je Bosh metaforično izrazil in nadaljeval: "Enostavno enkratno je biti spet v delovni opravi. Za takšne trenutke moraš biti hvaležen."

Na parket se je vrnil tudi zvezdnik Los Angeles Lakers Kobe Bryant. Po težavah z ramo, zaradi katerih je moral preteklo sezono končati že januarja, je zdaj spet prižgal 37-letni motor. Tudi on pa je moral priznati premoč nasprotniku. Z 90:71 so bili boljši košarkarji Utah Jazz.

Bryant je igral 12 minut in ob metu 1/5 iz igre ter 2/2 prosti meti dosegel pet točk.

Beno Udrih bo z Memphis Grizzlies prvič aktiven v noči na sredo, Saša Vujačić pa bo v dresu New York Knicks zaigral dan pozneje, ko bodo prav tako na delu košarkarji Miamija.

Ne spreglejte