Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 10. 2014,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Pipan Duško Vujošević Union Olimpija Partizan

Nedelja, 19. 10. 2014, 8.41

8 let

"Favorit tekme Olimpija – Partizan? Olimpija!"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes bodo lahko ljubitelji košarke prišli na svoj račun, saj bo v Stožicah pri Unionu Olimpiji gostoval Partizan na čelu s slovenskim reprezentantom Edom Murićem.

Partizan je med tednom okrepil svoje vrste z odličnim Milanom Mačvanom, a ga danes še ne bomo videli na delu v Stožicah, kjer se bosta ob 17. uri pomerila srbski in slovenski predstavnik v regionalni ligi ABA.

Današnja zmaga bi za obe ekipi pomenila ogromen psihološki potisk. Olimpija bi imela že tri zmage v štirih krogih in bi tako odlično prestala štiri teste z vsemi predstavniki zaključnega turnirja iz pretekle sezone.

Na drugi strani je Partizan začel nekoliko slabše. Dvakrat je naletel na mino, ena pa je slišala na ime Krka.

"Partizan je po slabem začetku sezone zagotovo motiviran, da svoje rezultate izboljša. Čaka nas težka tekma. Dobro poznamo nasprotnika, a se ga ne bojimo. Partizan NIS je podobno kot mi pred sezono zamenjal lepo število igralcev. Nekateri pomembni igralci so ga zapustili, a vseeno gre še vedno za kakovostno ekipo. Vedno so nevarna ekipa, ki tradicionalno dobro igra v Stožicah. Na tekmi moramo kontrolirati skok, ki je eden boljših elementov igre črno-belih. Agresivno moramo odigrati na njihovih strelcih z razdalje, hkrati pa pristopiti sproščeno v napadu, saj igramo pred domačim občinstvom. Želim videti sproščeno igro v napadu, a hkrati več koncentracije in kontrole kot na prejšnjih tekmah," pred tekmo pravi Aleš Pipan.

V začetku sezone je pri črno-belih najboljši posameznik prav slovenski reprezentant Edo Murić, ki se je hitro vklopil v sistem beograjskega moštva, trener Duško Vujošević pa mu veliko zaupa.

Srbski strokovnjak pa pred dvobojem z Olimpijo daje prednost domačinom, ki so zanj favorit. To je lahko za ljubljansko moštvo le spodbuda in potrdilo, da so na uvodu v sezono pokazali določeno kakovost. Na besede trenerskega lisjaka ne smejo gledati kot na pritisk. Jasno je, da lahko Partizan v Stožicah pade, in tega se v zmajevem gnezdu verjetno dobro zavedajo. "Mislim, da je Olimpija s prihodom Nikolova, Marinovića, ki ima dober tekmovalni karakter, in jasno Begića dobila veliko. Olimpija je sestavila dober igralski kader, ki je na začetku lige ABA in v Eurocupu pokazal kakovost. Mi se še naprej borimo sami s sabo in našo igro, ne pa z nasprotniki," pa pred dvobojem pravi Vujošević.

Ne spreglejte