Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 8. 2011,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Erazem Lorbek

Petek, 5. 8. 2011, 22.27

8 let

Erazem si želi slovensko Litvo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji so del petkovega večera namenili zvestim privržencem na Prešernovem trgu, že v nedeljo pa jih čaka prvi test na ex-yu turnirju. Erazem Lorbek vidi v igri še veliko rezerv.

Jasno je, na katerega košarkarja v slovenski izbrani vrsti bodo v večji meri prežale obrambe reprezentanc na evropskem prvenstvu v Litvi. Na Erazma Lorbka, ki je v dresu z reprezentančnim grbom blestel na Poljskem, kjer je bila Slovenija pred dvema letoma četrta. Tudi v Litvi mu bo selektor Božidar Maljković, vsaj tako je videti na pripravljalnih tekmah, namenil veliko prostora v napadalnih akcijah. Za svojo višino in kakovostjo je namreč nepredvidljiv za nasprotnikove centre. Za 210 cm visokega košarkarja ima zelo mehko roko, odličen pa je tudi v prodorih.

Že na prvih tekmah, ko se je priključil reprezentančnemu taboru, je dal vedeti, da je tisti začetni pomp o morebitnem njegovem neigranju že za njim in ima vse misli usmerjene v košarko. Skupaj s soigralci je na zadnjih preizkusih v Litvi vnovič vknjižil dve zmagi, za dvig samozavesti pa je bila pomembna predvsem četrtkova proti domačinom evropskega prvenstva. "To so pripravljalne tekme, na katerih trenerji preizkušajo različne taktike. Prezgodaj je še govoriti karkoli o naši kakovosti ter ocenjevati nasprotnike. Šele čez nekaj tednov se bo videlo, kako dobro so pripravljene ekipe. V Litvi smo pokazali pravi obraz. Proti domačinom smo zaostajali, a se nismo predali. To je pomembno. Predvsem iz vidika morale. V tistih trenutkih smo igrali maksimalno," je o litovskem "izletu" dejal Erazem, ki je bil zadovoljen z novo dvorano v Klaipedi, kjer bo prav Slovenija igrala tekme uvodnega dela evropskega prvenstva, ki se bo začelo 31. avgusta. "Mislim, da so se Litovci super pripravili na evropsko prvenstvo. Tudi vzdušje v dvorani je bilo enkratno. Vesel bi bil, če bi imeli mi vnovič takšno podporo kot na prejšnjih prvenstvih, ko je bilo ogromno navijačev z nami. Počutili smo se kot doma," pravi najstarejši od bratov Lorbek.

Slovenski košarkarji so praktično takoj po prihodu iz Litve dobesedno prileteli na Prešernov trg v Ljubljano, kjer so namenili del svojega petkovega večera za druženje z zvestimi navijači, ogledali pa so si tudi prvi mednarodni FIBA Europe 3na3 turnir v zgodovini. FIBA namreč želi spremenjeno verzijo klasične košarke popeljati na olimpijske igre za leto 2016, ki bodo v Riu. Zato je tudi začela z veliko promocijo, kar je čast za našo majhno, a košarkarsko veliko Slovenijo. Že v nedeljo pa izbrance Božidarja Maljkovića čaka nov test v sklopu priprav na EP. V Stožicah se bodo namreč pomerili s Črno goro, dan kasneje s Hrvaško, aktivni pa bodo tudi v torek, ko bodo na sporedu zaključni boji pokala Adecco ex-yu, na katerem nastopajo še Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Srbija. "V naši igri je dosti rezerv. Mislim, da lahko še veliko pridobimo. Pozitivno je, da premagujemo nasprotnike. Na turnirju, ki je pred nami, ni slabega nasprotnika. Vse ekipe igrajo dobro košarko. Mi bomo šli prav v vsak obračun z željo po zmagi. To lahko obljubimo navijačem," je za konec dejal še član Barcelone.

Ne spreglejte