Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
14. 6. 2012,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Durant

Četrtek, 14. 6. 2012, 18.12

8 let

Durant odgovarja na igrišču

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Oklahoma je na prvi tekmi po nervozni igri v prvih treh četrtinah le odigrala, kot zna. Moštveni Westrbook, natančni Durant, obrambni Harden in odlična rotacija so prevesili tehnico.

Russel Westbrook je potrdil besede, izrečene na novinarski konferenci pred začetkom finalne serije. Njegove besede: "Naredil bom vse, da ekipa zmaga," so se na igrišču pokazale v 27 točkah in kar enajstih podajah. Kar je morda najpomembnejši podatek: moštvu so najbolj škodovale izgubljene žoge. V noči na sredo je v 42 minutah izgubil le dve. Če pogledamo, da jih je v rednem delu 3,6, je v finalu res dvignil raven igre. Če dodamo še 8 skokov, vidimo enega od razlogov za zmago Oklahome. V zadnji tekmi je izkoriščal svojo najmočnejšo točko – močne prodore pod koš. Kar še lahko popravi, je nadzorovanje svojih čustev. Tudi proti Miamiju je bilo nekaj vročih odzivov, vendar je, kot opozarja veteran Fisher, star šele 23 let in se še izoblikuje kot osebnost. Pohvalil pa je njegovo željo po zmagovanju: "Vse, kar ga skrbi, je, da njegovo moštvo zmaga."

Harden ima še rezerve

Če sta Durant (17 točk v zadnji četrtini) in Westbrook odigrala odlično, pa je bila krstna finalna tekma nekoliko slabša za Hardna. Dosegel je le pet točk (porabil je samo šest metov). "Individualno sem opravil dober posel," je po napadalni apatičnosti na prvi tekmi dejal Harden. "Očitno je, da nisem zadeval, zato sem v obrambni pomagal ekipi do zmage." Zaveda pa se, da bo moral v sredo tudi v napadu pokazati več: "Moram biti agresivnejši in najti visoke igralce za lahka zabijanja."

Obrambna Collison in Sefolosha

Pomemben delež s klopi je na prvi tekmi dodal tudi Nick Collison. Igralec z osmimi leti izkušenj v ameriški profesionalni ligi je odigral 21 minut in dosegel osem točk. Proti košu je vrgel le pet žog. Dodal je še deset skokov, od tega pet napadalnih. Na igrišču je bil tudi v ključnih trenutkih tekme. Tako je v zadnjih dvanajstih minutah zabeležil štiri točke, štiri skoke in ukradeno žogo. "Želel sem biti aktiven v igri. Na igrišču ne preživim veliko minut, zato želim, ko sem v igri, dati vse od sebe," je razlagal Collison. Tako je potrdil, da je klop Oklahome močnejša od Miamija. Vedno preseneti nekdo drug. Če se bo na drugi tekmi prebudil še kdo, gre lahko Oklahoma v Miami s popotnico dveh zmag. Na prvi tekmi je Brooks v rotaciji uporabil devet igralcev, s čimer so v zadnji četrtini vodilni igralci imeli lažje noge. Več kot štirideset minut sta odigrala le Durant in Westbrook, preostali pa so igrali po nekaj več kot dvajset (samo Cook je odigral le tri minute).

Duranta ne zanima, kaj si mislijo o njem

Durant se v primerjavi z Jamesom, ta živi zvezdniško, v medijih ne pojavlja tako pogosto. Če bo nadaljeval take igre, predvsem z odločilnimi koši (kar Jamesu še vedno povzroča težave), bo težko še naprej živel v anonimnosti, kolikor je sploh ima. Kritiki so Duranta obtožili preveč pasivne igre v prvem polčasu, ko je imel samo štiri mete. V zadnji četrtini jih je utišal. Tudi po tekmi pa ni pokazal prevelikega zanimanja za govorice: "Ne želim delovati kot bedak, ampak res me ne zanima, kaj ljudje govorijo zunaj slačilnice. Vem, kdaj moram zadeti." Njegov met na prvi tekmi je bil nad 50-odstotno uspešnostjo. Sredina tekma je še ena možnost več, da Durant odgovori na igrišču, tako kot najbolje zna.

Ne spreglejte