Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
9.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić reprezentanca

Petek, 1. 4. 2011, 9.07

7 let, 12 mesecev

Dragić za reprezentanco, Vujačića nihče ni kontaktiral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Goran Dragić, član Houston Rockets, je potrdil, da je po telefonu že govoril s selektorjem slovenske reprezentance Božidarjem Maljkovićem, medtem ko Saše Vujačića še ni kontaktiral nihče.

Dragićeva ekipa ima še nekaj majhnih teoretičnih možnosti za letošnjo končnico severnoameriške košarkarske lige, vendar pa je dejal, da bo za slovensko reprezentanco vseeno igral. Po telefonu je že govoril s selektorjem Maljkovićem, ki ga je nameraval obiskati v Phoenixu, vendar zaradi selitve do tega ni prišlo. "Mislim, da bo pred naslednjo sezono v ligi 'lockout' tako, da se bom reprezentanci zanesljivo odzval," je povedal Dragić.

Vujačić, katerega ekipa New Jersey Nets nima niti teoretičnih možnostih za letošnjo uvrstitev v končnico lige NBA, pravi, da so se začeli uigravati šele proti koncu sezone in so malce zamudili. Vendar pa je zadovoljen s trenerjem Averyjem Johnsonom, soigralci in organizacijo v klubu, ki igra v dvorani Prudential Center v Newarku.

"Vse, kar lahko sedaj storimo, je, da zmagamo čim več tekem. Glede na to, da smo lani zmagali 12 tekem in smo letos to že nekako podvojili, je to velik uspeh za ekipo. O končnici pa je najbolje, da se razmišlja drugo leto," je povedal Vujačić, ki nima težav s tem, da ostane pri Netsih, kjer so ga ljudje sprejeli z odprtimi rokami.

"Mogoče nisva ravno v dobrih odnosih"

Na vprašanje o igranju za slovensko reprezentanco je Vujačić, ki stanuje v Hobokenu, odvrnil, da ga ni nihče kontaktiral in o tem ne misli več govoriti. Pred časom je dejal, da je slišal, da ga v Košarkarski zvezi Slovenije prodajajo po drugih reprezentancah, vendar tudi tokrat ni želel povedati po katerih.

Slovenska košarkarja v ligi NBA, ki sta se v torek pomerila na tekmi v Newarku, se vsak po svoje prilagajata na relativno novo okolje v svojih klubih. Vujačić v New Jerseyju, kjer je od decembra, postaja zvezdnik, Dragić pa v Houstonu, kamor je prišel februarja letos bolj ali manj išče svojo priložnost.

Vujačiću se ni uresničila želja, da bi njegova ekipa v četrtek dobila "najpomembnejšo tekmo", to je lokalni derbi v Madison Square Gardenu, proti Knicksom, dva dni prej pa se je v Newarku pomeril z Dragićevo ekipo Houston Rockets, ko so slavili gostje iz Teksasa.

Z Dragićem sta imela lani na eni od tekem njunih nekdanjih moštev nekaj besednega dvoboja in vroče krvi, vendar je Vujačić dejal, da je bilo to le v žaru borbe in ni bilo nič resnega. "Zmagali smo in bili prvaki tisto leto. Letos so pred nami nove zmage in nove borbe," je dejal. "Vmes je bilo že nekaj tekem in, kar je bilo, je pozabljeno. Igrava drug proti drugemu in mogoče nisva ravno v dobrih odnosih, vendar se pozdravimo in to je to," pa je o isti zadevi dejal Dragić, ki so ga februarja malce presenetljivo premestili iz Phoenixa v Houston.

V ligi NBA pripravljen na vse

"Potreboval sem nekaj časa, da se navadim na nove igralce in trenerja. Zdaj moram samo priti v to obdobje, ko mi bo trener (Rick Adelman) dovolj zaupal. Po eni strani mi zaupa, po drugi ne. Sem pa kar zadovoljen, čeprav sem bil malce presenečen, vendar moraš biti v ligi NBA na vse pripravljen," je povedal Dragić in zatrdil, da mu to ni zagrenilo želje po nadaljevanju kariere v NBA.

"Definitivno ostanem, saj sem imel od otroštva željo, da pridem v NBA in se tam obdržim in upam, da bom." Iz Phoenixa se sicer še ni dokončno preselil in v Houstonu živi v hotelu, kjer bo ostal do konca leta. "Je težko. Bil sem dve leti in pol v Phoenixu. Poznal sem mesto, ljudi, imel sem prijatelje. Zdaj moram začeti vse na novo in rabim še malce časa, da spoznam mesto in ljudi," je dejal Dragič, ki pušča možnosti za to, kje bo igral prihodnjo sezono, odprte.

V ligi NBA malce vre zaradi plač igralcev in Dragić pravi, da se sezona najverjetneje ne bo začela oktobra, ko bi se morala. "Do dogovora med igralci in lastniki klubov, ki želijo znižati plače, lahko pride šele kakšen mesec ali dva po predvidenem rednem začetku sezone," je povedal Dragić, ki ga na tekmah pozdravljajo tudi novinarji iz Španije, kjer je leta 2006 in 2007 igral pri Murcii.

Ne spreglejte