Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
9. 7. 2015,
19.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Pat Riley Eric Spoelstra Miami Heat

Četrtek, 9. 7. 2015, 19.28

7 let, 12 mesecev

Dragić: Prihajam v obdobje, ko moram zmagovati

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miami je takoj po uradnem podaljšanju pogodbe z Goranom Dragićem sklical tiskovno konferenco. Direktor Pat Riley želi, da se moštvo znova bori za naslov, Dragić pa je že takoj vedel, da želi ostati.

Že več dni se je vedelo, da bo Goran Dragić podaljšal pogodbo z Miamijem, po moratoriju v ligi NBA, ko vodstvo tudi razkrije proračun klubov, pa so se uradni podpisi tudi začeli. Dragić je z Miamijem sklenil petletno pogodbo, njena točna višina pa zaradi zasebnosti politike kluba ni bila razkrita, številka pa se giblje med 86 in 90 milijoni dolarjev.

"Bila je lahka odločitev. Ko sem bil menjan, sem želel videti, kako deluje klub. Igralci in vodstvo kluba mi je v teh treh mesecih vedno stalo ob strani, tudi družina se dobro počuti. V teh treh mesecih sem videl, da imajo zmagovano mentaliteto in sam prihajam v obdobju, ko moram zmagovati," je Dragić navedel razloge, zakaj je želel ostati pri Vročici in dodal: "Sanje so se uresničile, zdaj pa me čaka pravo delo. Moram zadovoljiti navijače, vodilne in pripravljen sem trdno delati."

Dragić je v ligi NBA prvič podpisal dolgoročno pogodbo. Do zdaj se je v osmih sezonah že trikrat selil

Riley je čakal s telefonom v roki

Čas med koncem sezone v ligi NBA in uradnim začetkom pogajanj je bil zelo stresen, ne le za 29-letnega slovenskega organizatorja igre, temveč tudi za vodstvo kluba, saj so se v menjavo z Phoenixom vložili dva prihodnja nabora na draftu lige NBA.

Direktor in glavni kadrovnik moštva Pat Riley zato ni želel nič prepuščati naključju, čeprav je Dragić večkrat nakazal, da želi nadaljevati kariero pri Vročici in je agenta poklical minuto po uradnem začetku pogajanj. Dragić je bil takrat še v Sloveniji, zato je klic prišel sredi noči.

"Je poseben igralec. Ne vem, če ima kdo tako dober odstotek meta v ligi NBA na položaju organizatorja igre, zato je unikaten," Riley ni skoparil s komplimenti na račun Slovenca.

"Že ko smo izvedli menjavo za Dragića, smo vedeli, da je tip igralca in osebnost, ki si ga želimo, da je član naše Heat kulture," je alfi in omegi kluba hitro postalo jasno, da so končno našli kakovostnega košarkarja na položaju organizatorja igre.

"Oddahnil sem si. Vedel sem, kje si želim nadaljevati," ni bilo veliko dilem za Dragića, ki bi lahko podpisal še nekaj milijonov višjo pogodbo, vendar je Riley pustil nekaj prostora, da je ta lahko še dodatno okrepil moštvo. Kot zadnji je prišel nekdanji Dragićev soigralec pri Phoenixu Gerald Green.

"Vzgojen sem bil v tem duhu. Starši so mi vedno dejali, da denar ni vse. Lahko bi dobil še več, vendar želim biti srečen," je dejal Dragić.

Ne imena, zmaguje ekipa

Podpisa se je razveselil tudi trener Miamija Eric Spoelstra, ki želi z moštvom ponovno na vrh. "Naj vas njegov videz ne zavede. Je odličen, nadzira igralce na parketu, je prava podaljšana roka trenerja. Imamo še dovolj časa, da izpopolnimo načrt naše igre," pred začetkom priprav pravi Spoelstra, ki bo imel znova na voljo znova, vsaj poimensko, odlično moštvo.

Ob Dragiću bodo verjetno najmočnejšo peterko sestavljali še Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh ter Hassan Whiteside, vendar le imena ne bodo dovolj za naslov.

"Rad igram hitro, najti proste igralce. Vsi se moramo žrtvovati. Naredil bom vse, kar bo trener zahteval. Imamo veliko odličnih igralcev, vendar bo na koncu odločalo, kako bomo igrali kot ekipa," se Dragić zaveda, da se bodo morali dobro povezati.

Končno bo zaigral z Boshem

Dragić bo tudi dočakal igranje s Chrisom Boshem, ki je ravno na dan menjave med Miamijem in Phoenixem oznanil, da zaradi krvnega strdka v pljučih končuje sezono. "Dobil sem več SMS od Bosha, da se veseli igranja z Dragićem. Če se dva igralca tako veselita igranja en z drugim, je to odlična novica in mislim, da lahko Dragić olajša delo Bosha," ima Spoelstra sladke skrbi.

Predvsem zdravje je v zadnji sezoni močno klestilo po ekipi Miamija, saj je ob Boshu veliko število tekem izpustil tudi Wade, Josh McRoberts, ki je bil pripeljan kot dodatek s klopi, pa je sezono končal že po 17 tekmah.

"Moštvo ima visoke cilje. Vedno jih imamo, tudi po slabih sezonah. Želimo iti naprej, po slabši sezoni, polni poškodb. Želim si, da bi moštvo ostalo zdravo in pričakujem, da se bo moštvo borilo za vrh na Vzhodu," je jasen Riley.

Ne spreglejte