Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
21.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 15. 11. 2013, 21.25

8 let, 1 mesec

Dragić prevzel odgovornost in zgrešil met za zmago (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NBA je bilo ponoči pestro, na sporedu je bilo enajst obračunov. Phoenix Suns Gorana Dragića (19 točk, 10 podaj) je po podaljšku z 98:100 klonil proti Brooklyn Nets. Indiana še devetič zapored.

Dvoboj je odločil Joe Johnson, ki je najprej ujel žogo, nato pa v protinapadu še zadel prav ob zvoku sirene in postavil končni izid. Phoenix je že drugo tekmo zapored izgubil na podoben način. V sredo je Markieff Morris zgrešil v zadnji sekundi tekme s Portlandom, ki je zmagal s točko razlike.

Dragić je sicer vodil svojo ekipo do prednosti in v prvem polčasu je bilo 46:32 za domače. nato pa so se razigrali gostje, pri katerih si je že na začetku tekme zvil levi gleženj Deron Williams, ki nato ni več igral. Vrzel je uspešno zapolnil Shaun Livingston in zadel sedem od 12 metov iz igre za 18 točk, temu pa je dodal še šest podaj.

Livingston je ob koncu prvega polčasa zadel deset točk in gostje so z delnim izidom 14:4 pred začetkom drugega dela znižali na 50:46, v nadaljevanju pa s 16 zaporednimi koši povedli z 62:50. Phoenix se je nato ponovno vrnil v igro, ko je P.J. Tucker v zadnji četrtini zgrešil le enega od šestih metov in izenačil na 92:92 ter izsilil podaljšek, v katerem pa domači niso imeli sreče.

Minuto in pol pred koncem je Dragić znižal prednost tekmecev na 96:98. Tucker je na začetku zadnje minite še izenačil, Dragič pa ukradel žogo 26 sekund pred koncem. Nato je Channing Frye zgrešil trojko in tekmeci so imeli slabe štiri sekunde za zadnji napad, ki so ga izkoristili za zmago. Brook Lopez je bil s 27 točkami prvi strelec dvoboja.

Ekipa Miami Heat, branilka naslova, je doma ugnala Dallas Mavericks s 110:106. Indiana Pacer je na krilih Royja Hibberta (24 točk, 10 skokov, osem blokad) premagala Milwaukee Bucks s 104:77 ter je ostala edina neporažena ekipa v tej sezoni. Najmanj devet zaporednih zmag, kot jih ima sedaj Indiana, je na začetku sezone zadnji dosegel Dallas, ki je niz končal pri številki 14 v sezoni 2002-2003.

Ne spreglejte