Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
7.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket Goran Dragić Goran Dragić Tony Parker

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 7.49

8 let, 3 mesece

Dragić "hecal" Parkerja, kam bo dal vse lovorike

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po Erazmu Lorbku leta 2009 je Goran Dragić postal drugi slovenski košarkar, ki je bil izbran v idealno peterko evropskega prvenstva.

Pravično in upravičeno je bil Goran Dragić izbran v najboljšo peterko EuroBasketa. Njegove imenitne predstave skozi vse prvenstvo so odmevale dovolj glasno. S povprečjem skoraj 16 točk, 3,5 skoka in 4,5 podaje na srečanje je bil Gogi četrti strelec turnirja in tretji podajalec. Težje so merljivi njegov prispevek v obrambi, privlačen slog, vodstvene sposobnosti in pozitiven vpliv na soigralce. Za vse omenjeno si starejši Dragić prav tako zasluži izrazito navzgor obrnjen prst. Poleg slovenskega organizatorja, ki je na domačem prvenstvu postal nesporni vodja reprezentance, so bili v najboljšo peterko izbrani še Linas Kleiza (Litva), Marc Gasol (Španija), Bojan Bogdanović (Hrvaška) in seveda prvak Tony Parker (Francija). Ravno s presrečnim Francozom sta ob razglasitvi spregovorila nekaj besed. "Malo sem ga 'hecal', kam bo dal vse te lovorike, ki jih ima že toliko. Odvrnil mi je, da je na evropsko krono čakal 13 let. Zasluženo jo je dobil – je eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA in tudi na evropskem prvenstvu. Vse čestitke," izpolnitev reprezentančnih sanj trikratnemu prvaku lige NBA privošči Dragić, ki v soju žarometov ni pozabil na reprezentančne kolege in tiste, ki so mu blizu.

"Svojo uvrstitev v najboljšo peterko bi posvetil vsej Sloveniji, ljudje so nas podpirali na vsakem koraku, predvsem pa mojim soigralcem. To je skupna, ne individualna nagrada," je poudaril Ljubljančan, ki se je z bratom Zoranom na igrišču – in jasno tudi zunaj njega – še posebej dobro ujel: "Morda bi z letošnjega EuroBasketa okoli vratu raje imel medaljo, a tudi tega priznanja sem neizmerno vesel. Zahvalil bi se soigralcem, trenerskemu štabu in čudovitim navijačem. Brez njih mi to ne bi uspelo. Posebna zahvala gre tudi družini. Z bratom Zoranom sva se dopolnjevala na parketu, starša sta skozi celoten turnir stiskala pesti na robu parketa, podporo pa mi je nudila tudi žena Maja." Dragić je drugi Slovenec, ki je prišel v elitni izbor EuroBasketa. Pred štirimi leti, ko je Slovenija na Poljskem zasedla četrto mesto, je najboljši krilni center Evrope postal Erazem Lorbek, ki je moral domače prvenstvo izpustiti zaradi operacije.

Ne spreglejte