Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2013,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

EuroBasket Boštjan Nachbar

Petek, 2. 8. 2013, 8.41

8 let

Dragić brez dodatnih šivov, nadigrali tudi Turke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarska reprezentanca je z zmago proti Turčiji, na kateri je bil izključen Goran Dragić, sklenila pripravljalni turnir v Celju. Jure Balažič je bil najkoristnejši igralec turnirja.

Turnir se je začel s tekmo med Turki in Srbi, ki so jo z 78:63 dobili slednji. Odločilno prednost so si srbski košarkarji priigrali v prvem polčasu, ob katerem so vodili že s 16 točkami razlike, ki je v nadaljevanju niso zapravili. Slovenska reprezentanca se je v prvem krogu turnirja skupine Laško najprej pomerila z Latvijo. Po vodstvu skozi celotno tekmo so se prav v zadnjih minutah latvijski košarkarji močno približali in poskrbeli za napet zaključek, a četa Božidarja Maljkoviča ni spustila zmage iz svojih rok. Končni rezultat je bil 71:67, najboljši strelec med Slovenci pa je bil Boštjan Nachbar s 14 točkami.

Turčija se je v drugem krogu pomerila z Latvijo in vknjižila še drugi poraz. Maljkovićeva četa, še vedno brez Jake Lakoviča, pa ostaja neporažena. V drugem krogu je obračunala s Srbijo in jo premagala s 67:52. Medtem ko je bil prvi polčas izenačen, so Slovenci v drugem poleteli in iz minute v minuto višali prednost. Nerešljiva uganka za srbsko obrambo je bil hitri Goran Dragić, z 12 točkami najboljši strelec tekme. Jaka Blažič jih je dodal 11.

Trilogijo v celjski dvorani Zlatorog, ki bo med septembrskim evropskim prvenstvom gostila tudi slovensko skupino C, je slovenska reprezentanca zaključila z zmago proti Turčiji. Slovenija je sicer pred turnirjem v Zlatorogu odigrala že dve pripravljalni tekmi. V Domžalah je gladko ugnala Ukrajino, v Litiji pa nato v zadnjem delu strla še makedonski odpor. Slovenija bo priprave nadaljevala v Kranjski Gori, potem pa jo čakata novi preizkušnji na turnirju v Beogradu.

Ne spreglejte